Almassora destinarà 1,3 mlions a crear ocupació en 2021

Inicia la ignifugació del Centre de Formació per a potenciar el seu ús

Almassora destinarà 1,3 mlions a crear ocupació en 2021
11/12/2020 -

L’Ajuntament d’Almassora destinarà 1.292.031,28 euros a la creació d’ocupació en 2021, segons les dades recollides en el pressupost municipal de 2021 que el ple aprovarà dilluns que ve en sessió ordinària. En concret, els comptes del pròxim exercici recullen sis programes concrets per a la dotació de més llocs de treball.

El taller d’ocupació és el que més fons capta, amb 658.987,20 euros, seguit del pla Et Formem de la Generalitat Valenciana, per al qual l’equip de govern ha previst una quantia de 268.493,50 euros. Per part seua, el Pla d’Ocupació Municipal aconsegueix els 150.000 euros amb l’objectiu d’oferir una oportunitat a col·lectius amb dificultats per a incorporar-se al mercat laboral o que travessen situacions econòmiques adverses.

En tots els casos, el Centre de Formació (l’antiga Escola Taller) serà punt de referència per al seguiment de les classes en aquells programes que compten amb formació reglada. L’homologació d’aquest edifici ha permés multiplicar els usos i oferir classes en horari de matí i vesprada, de manera que més persones puguen acreditar la seua formació i pràctiques en el futur.

De fet, en aquests moments tenen lloc noves labors d’ignifugació de l’edifici a càrrec d’una empresa especialitzada per a garantir les condicions de seguretat en un centre que multiplicarà les seues possibilitats per a atendre el major número d’estudiants. El consistori ha reservat 18.000 euros en el pressupost de 2020 per a executar aquestes tasques de protecció contra incendis que ja supervisen els tècnics municipals en el bloc de l’avinguda José Ortiz i que finalitzaran en breu.

A més dels programes anteriors d’ocupació, l’equip de govern ha incorporat una partida de 81.785,52 euros al pressupost de 2021 per a la contractació de treballadors amb càrrec al pla Ecovid per a ocupar llocs relacionats amb la prevenció del coronavirus. El pla ja està actiu en 2020 a través d’una subvenció de 96.400 euros de la Generalitat Valenciana que ha permés contractar a huit persones per a dur a terme la desinfecció en edificis públics concorreguts i labors de control i conscienciació en entrades i eixides d’aquests centres.

En últim terme quant a volum de finançament figura el pla d’ocupació agrària amb 12.059,44 euros. Els peons agrícoles s’incorporaran a la plantilla de manera temporal el pròxim estiu per a la neteja de séquies, barrancs i escolaments amb l’objectiu de pal·liar els efectes de possibles gotes fredes a la tardor.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari