Almassora documenta les restes de la font trobades en la plaça Major per a continuar les obres

Almassora documenta les restes de la font trobades en la plaça Major per a continuar les obres
17/02/2022 -

Les marques que indiquen l’antiga existència d’una font en la plaça Major d’Almassora pertanyen a principis del XX i no suposen un obstacle per a la continuïtat dels treballs. L’empresa encarregada dels sondatges arqueològics ja ha contactat amb la Conselleria de Patrimoni per a informar de la troballa i durant la jornada de hui serà un topògraf qui visite la zona per a documentar les restes abans de continuar.

El rebaixe del paviment ha deixat a la llum la petjada que va quedar de l‘antiga font, que no es conserva, així com restes d’una canonada de plom d’uns 80 anys i altres restes de plom més antics que marquen l’entrada i eixida de l’aigua i la ubicació d’aqueix element amb el qual, probablement, el veïnat de la zona suplia la falta d’aigua potable en els habitatges.

Encara hui les persones més majors recorden l’existència d’aqueixa font i queda alguna fotografia antiga que ho constata. També els diferents canvis en la regulació del paviment van indicar als professionals la possibilitat de trobar aquest tipus de restes durant l’excavació de les obres del barri antic, treballs cofinançats al 50% pels fons FEDER de la Unió Europea, com finalment ha ocorregut.

El protocol marcat per la Conselleria de Cultura, a través dels serveis d’arqueologia, assenyala la necessitat de documentar aqueix antic pou cec, realitzar els alçats corresponents i enviar l’informe a l’administració per a, previsiblement, retirar els elements la setmana vinent i continuar amb la segona fase de conversió en zona de vianants del barri antic amb normalitat.

A més de la plaça Major, els carrers Sant Miquel, Sant Cristòfol, Sant Roc, Sant Joan, Mare de Déu dels Dolors, Mare de Déu de la Llum i travessia Eiximeno se sotmeten a la renovació executada per l’empresa Ravi, igual que en la primera fase dels treballs, amb un termini d’execució de sis mesos.

En l’horitzó està l’homogeneïtzació del barri amb el criteri de l’accessibilitat com a prioritat. Així, la reforma elimina les vorades per a donar pas a una vorera a una única altura en tot el traçat amb serveis auxiliars també renovats. L’Ajuntament d’Almassora aprofita la intervenció, adjudicada per 430.559 euros, per a millorar les telecomunicacions i serveis públics dins de la mateixa obra.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari