Almassora aspira a duplicar el sòl de polígons per a aconseguir la marca Municipi Industrial Estratègic

Prop d’un centenar d’empreses assisteix a la presentació de l’Estudi del Sector Industrial

Almassora aspira a duplicar el sòl de polígons per a aconseguir la marca Municipi Industrial Estratègic
31/03/2022 -

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí; el consultor de l’empresa Autem José Manuel Miquel i la regidora de Territori, Carmina Martinavarro, han presentat avui a prop d’un centenar d’empreses de la localitat l’Estudi del Sector Industrial, que advoca pel desenvolupament de nous polígons per a duplicar el sòl disponible fins al milió de metres quadrats i així accedir a la marca Municipi Industrial Estratègic i consolidar i crear ocupació estable. L’objectiu passa perquè almenys el 50% d’aquest sòl estiga qualificat d’àrea industrial avançada.

El responsable de l’empresa Autem ha desgranat les dades d’aquest informe elaborat durant mesos per a radiografiar la situació dels polígons d’Almassora i les necessitats de sòl a futur. L’informe ha detectat una falta de parcel·les per a atreure a nous inversors i, per aquest motiu, la localitat aspira a l’obertura del SUPOI-9, al costat del 8, i a sumar sòl industrial al voltant de la pròxima estació intermodal de Castelló per a aprofitar així les noves oportunitats d’intercanvi modal de mercaderies.

L’alcaldessa ha defensat davant l’auditori l’aposta per “una nova zona logística que, a més de ser necessària, marque el moment que Almassora no reba els perjudicis de tenir indústria en el seu límit, sinó que s’aprofite d’aquests beneficis que suposa tenir indústria en el municipi”. No en va, la localitat compta amb 11.000 persones que treballen en aquest sector, que representa un 42% del volum total de l’activitat econòmica enfront de la mitjana del 25% a la província. Així, ha recordat que aquest espai intermodal “té previst el seu inici a la fi d’enguany, per tant, serà una realitat que estarà al costat del nostre territori i per a nosaltres ha de ser una font d’oportunitats”.

Aquesta vocació industrial, ha indicat el consultor, és una de les bases per a aconseguir la marca Municipi Estratègic Industrial i per a això és necessari desenvolupar les 14 zones/polígons recollits en el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) fins a duplicar els 4.958.035,11 metres quadrats de superfície industrial o potencialment industrial actuals, com ha abordat davant empreses, alumnat dels centres educatius d’Almassora i el Centre de Formació de la localitat.

Segons la regidora de Territori, Almassora ha d’aprofitar la seua ubicació en un enclavament “privilegiat” a tot just 12 quilòmetres del port de Castelló, de la futura estació intermodal prevista al seu costat i a 39 quilòmetres de l’aeroport de la província. La línia de ferrocarril i les carreteres incrementen les comunicacions i, per tant, els atractius per a noves empreses o per a aquelles que vulguen traslladar la seua activitat al municipi, que concorrerà a fons Next Generation com a aposta per la modernització.

Al temps, ha recordat les inversions realitzades en els últims anys en les zones industrials i les primeres subvencions reeixides de l’IVACE per a modernitzar aquests complexos amb enllumenat eficient, millor xarxa de proveïment d’aigua, carril bici i accessos dignes, si bé s’ha compromés a continuar la millora amb més inversions per a la implantació de fibra òptica i accessibilitat, entre altres assignatures pendents.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari