Almassora executa la reforma per a evitar inundacions a Fàtima

Almassora executa la reforma per a evitar inundacions a Fàtima
24/10/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora, a través de l’empresa Ravi Obras, Transportes y Excavaciones S.L., executa les obres de millora de la xarxa de sanejament en el barri de Fàtima, en concret al carrer Nou d’Octubre, entre Transformador i Santa Laura. El projecte té un termini d’execució d’un mes i un pressupost de 39.867,98 euros per a acabar amb les inundacions durant episodis de fortes pluges.

La reforma segueix el disseny traçat pel departament municipal d’Urbanisme i aprofita la subvenció de 19.933,99 euros concedida per la Conselleria d’Emergència Climàtica dins de la línia d’ajudes en matèria de proveïment d’aigua, sanejament i defensa contra inundacions, com és el cas. No en va, la memòria municipal recull les “múltiples incidències i inundacions sorgides en la zona quan es produeixen episodis de pluja”.

En aquest sentit, els tècnics recullen que es tracta d’una zona urbana que presenta una sèrie de mancances i deficiències que s’han agreujat, més si cap amb el pas del temps, i entre les quals destaca l’absència d’una xarxa de sanejament d’aigües pluvials en gran part del seu àmbit, i que fa que es produïsquen inundacions quan esdevenen fortes pluges.

No en va, l’entorn no disposa de xarxa de sanejament de pluvials, només la xarxa unitària, que recull tant les aigües negres com l’escolament de pluvials a través dels embornals i reixetes existents. Aquesta xarxa, de 300 mil·límetres de diàmetre, “resulta insuficient per a admetre els cabals tant de fecals com de pluvials quan es produeixen pluges”.

A això se suma que la zona es troba al costat del barranc i, per tant, les aigües tendeixen a discórrer cap a aquest de manera natural, de manera que es generen serioses inundacions en la zona, veient-se afectades els habitatges adjacents. A més, la reixeta de drenatge del carrer Sant Andrés està deteriorada i no compleix la seua funció fonamental d’alleujar l’aigua superficial de pluja fins a aqueix tram de vial.

La reforma, que inclou l’execució d’un col·lector enterrat de pluvials, la connexió al nou a l’existent i una xarxa de 13 embornals i tres pous de registres, entre altres treballs, beneficiarà a 169 llars del barri, que renovarà el paviment afectat per les obres en 150 metres quadrats d’obra civil a executar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari