Almassora tria la Federació de Polígons Empresarials per a potenciar la indústria local

Almassora tria la Federació de Polígons Empresarials per a potenciar la indústria local
22/01/2021 -

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, i el gerent de la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana (FEPEVAL), Diego Romá, es van reunir ahir en el consistori per a traçar les bases del conveni que situarà a la plataforma com a interlocutora entre l’administració i els parcs industrials de la localitat. L’objectiu de la col·laboració passa per potenciar les zones empresarials d’Almassora, on operen alguns dels negocis més potents del país.

Entre les assignatures pendents figuren la creació d’una entitat de gestió i modernització, aconseguir la marca de qualitat Municipi Industrial Estratègic, crear la figura de ‘Enclavament tecnològic’, fomentar la implicació municipal i la col·laboració públic-privada en la gestió dels parcs industrials i professionalitzar la figura de la gerència de l’àrea industrial. Aquestes accions formen part de la Llei 14/2018 de la Generalitat Valenciana de Gestió, Modernització i Promoció de les Àrees Industrials de la Comunitat Valenciana.

En la trobada van participar també representants de l’Associació d’empreses del polígon industrial de Rafelbunyol i Pobla de Farnals, així com l’Associació empresarial l’Andana de Paterna, integrades en FEPEVAL, per a assessorar els representants municipals sobre l’oportunitat de constituir entitats de gestió que potencien a la indústria local.

L’equip de govern va donar el seu vistiplau a l’adhesió a la Federació per a crear un canal de comunicació entre l’administració i les zones industrials i afavorir també l’activació de bones pràctiques i la reivindicació dels parcs empresarials com a infraestructures econòmiques bàsiques d’interés estratègic del territori.

D’aquesta manera, després de la signatura del conveni de col·laboració FEPEVAL reunirà representants municipals i empreses per a detallar les iniciatives previstes, desgranar en què consisteix la Llei de Modernització de les Àrees Industrials i presentar a l’Institut Valencià de la Competitivat Empresarial (IVACE) la proposta d’incloure a Almassora en les seues actuacions.

La iniciativa és una eina més per al projecte pilot de compra pública d’innovació que el consistori implantarà enguany amb l’objectiu de millorar serveis públics, reduir costos, millorar la seua competitivitat i incentivar a les empreses de l’entorn. L’Ajuntament opta a una subvenció de la Generalitat Valenciana per a tirar avant aquest projecte que pretén impulsar la demanda de licitacions de productes i serveis relacionats amb la innovació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari