Almassora reforça l’ajuda a l’hostaleria al eliminar la taxa de terrasses enguany

Almassora reforça l’ajuda a l’hostaleria al eliminar la taxa de terrasses enguany
26/02/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora eliminarà el pagament de la taxa de terrasses a l’hostaleria durant 2021 per a ajudar a la recuperació del sector després del tancament forçós de l’activitat per la pandèmia de coronavirus. L’alcaldessa, Merche Galí, ha comunicat la decisió de l’equip de govern als representants del sector en la reunió telemàtica mantinguda aquest migdia i, posteriorment, traslladarà l’acord a la comissió de seguiment de la COVID-19.

L’equip de govern elevarà al fòrum en el qual estan representats tots els grups municipals aquesta decisió d’allargar l’exempció de pagament decretada l’11 de maig de 2020 i que va suposar un descens en els ingressos municipals. L’Ajuntament d’Almassora va passar d’ingressar 123.000 euros en 2019 a 30.000 euros un any després per a afavorir la recuperació econòmica d’hostaleria i venedors ambulants. A més, el departament d’Intervenció va retornar als propietaris l’import proporcional als dies que van haver de tancar els seus negocis després de la declaració de l’estat d’alarma.

Pese a l’acord de setembre de la comissió de seguiment de la COVID per a reduir la taxa en 2021, l’equip de govern entén que les circumstàncies han empitjorat per a l’hostaleria pel tancament després del Nadal i el procés de desescalada que començarà la setmana que ve. Per tot això, ha acordat modificar aquella resolució per a determinar l’exempció completa del pagament en aquest exercici als 42 establiments amb terrassa actuals i qualsevol altre que sol·licite donar d’alta l’ocupació de la via pública per a hostaleria.

D’igual forma, el compromís de l’equip de govern és ferm per a mantindre l’ampliació actual de les terrasses, de manera que garantisca la seguretat de la clientela amb la suficient distància entre taules sense necessitat de reduir la capacitat. Així ho ha traslladat l’alcaldessa al sector de l’hostaleria en la trobada telemàtica aquest migdia a fi d’informar-los de les mesures a tres dies de la reobertura de terrasses.

En el cas de les 29 parades de mercat, el consistori manté ara una bonificació de la taxa en tant que la seua activitat es manté amb normalitat cada dimarts i divendres. Els llocs compleixen les mesures sanitàries acordades, protegeixen els productes i el recinte disposa de supervisió municipal per a controlar l’aforament i la higiene de mans i garantir així la seguretat de venedors i clientela.

El consistori ha posat també a la disposició del teixit comercial d’Almassora l’APP Zoco per a la consulta de botigues, catàlegs de productes i serveis. L’objectiu passa per prioritzar les compres en el comerç local enfront de la competència de les grans superfícies, plataformes ‘en línia’ i la proximitat a Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari