Almassora entrega el Clara Campoamor a Nina Peña aquest 2021

Almassora entrega el Clara Campoamor a Nina Peña aquest 2021
08/03/2021 -

L’escriptora Nina Peña ha rebut aquest matí a Almassora el VI Premi Clara Campoamor-Dones per la Igualtat. Un lliurament atípic, amb el saló de plens buit, ha servit com a reconeixement a la novel·lista enfront de la gala de tots els anys a la Casa de la Cultura. El consistori ha suspés els actes presencials, inclosa la lectura del manifest del Dia Internacional de la Dona, per prudència davant la situació sanitària.

D’aquesta manera, el lliurament de la distinció s’ha desenvolupat a porta tancada i amb l’alcaldessa, Merche Galí, i els regidors d’Igualtat i Cultura, María José Tormo i Javier Mollá, respectivament, com a assistents per a felicitar a Peña. L’autora, ferma compromesa dels drets de les dones, a les quals situa com a protagonistes en les seues obres, ha entregat el llibre ‘Un año de feminismo’ per al préstec a la biblioteca municipal d’Almassora. Després de tres novel·les i dos assajos, la premiada treballa ja en ‘La memoria de las palabras’, que veurà la llum l’any vinent.

En aquest 8M sense la mobilització habitual al carrer per a evitar contagis, Peña ha rebut un guardó emocionada i convençuda del que encara queda per fer, “sobretot per als qui diuen que el feminisme no les representa”. En la seua opinió, “us va representar, us representa i, al pas que anem, representarà a les vostres nétes també”.

El lliurament del sisé Clara Campoamor s’ha produït hores abans del ple ordinari telemàtic, en el qual la primera edil llegirà el manifest del Dia Internacional de la Dona. La resta de la programació per a commemorar aquesta data serà també a través de les noves tecnologies per a evitar contagis.

Arrancarà el dimecres amb les Jornades de prevenció d’addiccions amb perspectiva de gènere, organitzades per la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives, i continuarà els dies 24 i 25 de març amb el curs virtual ‘Digitalitzades. Habilitats digitals per a la millora de l’accés a l’ocupació. Dones d’Almassora’. Les inscripcions estan obertes fins al 18 de març en el correu igualtat@almassora.es.

L’Ajuntament completarà la programació, prevista per a millorar les competències digitals de les dones i afavorir així el seu accés al mercat laboral, amb les xarrades virtuals ‘La formulació de projectes socials amb perspectiva de gènere’ els dies 29, 30 i 31 de març. L’horari abastarà tres hores cada vesprada, des de les 16.30 hores fins a les 19.30 hores, amb les places limitades i les inscripcions a través del correu pangea@almassora.es.

Finalment, Igualtat ha previst per als matins dels dies 30 i 31 el curs telemàtic per a dones ‘Digitalitzades. Habilitats digitals per a la millora de l’emprenedoria. Dones d’Almassora’. Ací, les interessades podran adquirir eines de gestió, màrqueting digital o xarxes socials entre altres. L’horari serà de 10 a 12 hores i les inscripcions estan disponibles fins al 26 de març a través del correu igualtat@almassora.es.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari