Almassora estrena el bulevard Sant Jaume després d’invertir 984.000 euros

Almassora estrena el bulevard Sant Jaume després d’invertir 984.000 euros
11/12/2021 -

Almassora disposa des de hui de nou anell de connexió sostenible després de la reforma del bulevard Sant Jaume amb una inversió de 984.948,04 euros. La Unió Europea ha cofinançat aquesta reforma, executada en quatre fases, així com l’acte d’obertura al públic celebrat aquest matí per a fomentar els desplaçaments amb bicicleta, patins i patinet. La reducció de la contaminació atmosfèrica i la despesa energètica són dos dels objectius reconeguts per la UE.

Els qui han acudit aquest matí a Sant Jaume amb patins, patinets o bicicleta han rebut una llanterna serigrafiada i jupetins reflectors homologats d’elevada visibilitat per a fomentar els desplaçaments sostenibles. L’empresa local Dobleessa s’ha ocupat de la música i les activitats organitzades per als més xicotets coincidint amb la finalitat de l’última fase d’obres.

Les 16 banderoles repartides pel nou bulevard han animat a la participació d’un esdeveniment en el qual també ha participat un dj per a ambientar el matí en Sant Jaume. Xiquets i xiquetes han sigut els protagonistes d’una jornada a la qual també han acudit clubs esportius i associacions locals amb la finalitat de donar suport a la mobilitat sostenible. Els més xicotets han rebut un set de ceres i llapis per a acolorir en les carpes instal·lades en la vorera sud del carrer.

Evitar l’ús del vehicle per a reduir els gasos contaminants i evitar el sedentarisme figura entre els objectius de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) que va presentar l’Ajuntament d’Almassora per a aconseguir l’obtenció de fons FEDER de la Unió Europea, a més d’en el Pla de Mobilitat Urbana.

Aquest fet ha motivat la renovació d’aquesta via d’accés a la localitat executada en quatre fases des de 2016 a causa del cost del projecte i a la impossibilitat de mantindre-la tancada íntegrament durant tot el temps. Les obres s’han alternat en tots dos costats del carrer i amb diferents empreses en funció de cada procés de licitació pública.

La següent remodelació que forma part de l’operació de millora de la mobilitat urbana inclosa en el cronograma de fons FEDER correspon a l’avinguda Castelló. L’actuació arrancarà en 2022 després de la seua incorporació al quadre d’inversions previstes per l’equip de govern i que passaran pel ple del pròxim divendres dins de l’expedient d’aprovació del pressupost.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari