Almassora estrena unamitat en les obres d’Edificant després d’assumir les obres de l’IES Falomir

Primer acord en la delegació de competències dels treballs d’ampliació

Almassora estrena unamitat en les obres d’Edificant després d’assumir les obres de l’IES Falomir
20/11/2020 -

El ple de l’Ajuntament d’Almassora ha estrenat hui unanimitat en la votació de la proposta per a acceptar la delegació de competències de les obres de l’IES Álvaro Falomir que permetrà executar les obres en dues fases per a evitar el trasllat d’estudiants a altres recintes. El ple extraordinari ha donat compte del primer acord per a construir centres educatius del pla Edificant, atés que el Partit Popular es va desmarcar de la resta de grups amb abstenció en els casos d’Ambaixador Beltrán i Santa Quitèria i hui ha votat favorablement.

El projecte de l’IES Falomir està valorat en 10.618.223,26 euros i inclòs en el programa Edificant de la Generalitat Valenciana. La delegació de competències assumida hui pel consistori suposa una fase definitiva per a adequar el complex educatiu dels anys 60, que serà centre de referència amb 24 aules d’ESO, huit unitats de Batxillerat, dos per a cicles formatius, 10 aules per a desdoblament i reforç pedagògic, un altre espai per a educació especial, dues aules de música i tres d’informàtica, tallers d’educació plàstica, tecnologia, laboratori de ciències experimentals i de física i química, així com gimnàs, vestuaris, cafeteria i una biblioteca de 144 metres quadrats.

En l’actualitat, la qualitat de les instal·lacions és considerada pels tècnics com “molt deficient”. No en va, el recinte conté aules prefabricades des de fa dues dècades, que reforcen la capacitat de l’immoble original amb el qual va nàixer l’institut. L’edifici, pertanyent al moviment modern d’estil racionalista, està inclòs en el catàleg de béns immobles protegits aprovat pel Consell l’abril de 2007. Per això, la Unitat de Patrimoni Cultural de la Generalitat Valenciana ha autoritzat el seu enderrocament després de realitzar els tastos pertinents, però insta a replicar el bloc per un nou que respecte els volums i materials existents.

En primer lloc està prevista la construcció de les edificacions projectades en la nova parcel·la de 4.791 metres quadrats que se sumarà a la superfície actual de 9.906 euros. En finalitzar aquest espai, la totalitat de l’alumnat es traslladarà a aquest recinte, complementat amb aules prefabricades mentre duren les obres de la segona fase en la parcel·la inicial. D’aquesta manera, els operaris duran a terme les obres sense haver de traslladar a tot l’alumnat a aules prefabricades en altres recintes allunyats del complex educatiu del carrer Boqueres.

El nou complex educatiu disposarà de tres pistes poliesportives que sumen 3.444 metres quadrats, un hort escolar de 452 metres quadrats, més de 800 metres de zona enjardinada i més del triple reservat a zona de jocs. Completaran el recinte els seminaris, despatxos de docents i cafeteria.

La regidora d’Educació, Raquel Barberà, ha estrenat el sistema de votació ‘en línia’ de l’Ajuntament d’Almassora per a guardar aïllament per prevenció de COVID-19.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari