Almassora estrena el pressupost 2022 amb el contracte de les obres de Pius XII per 300.000 euros

Els fons FEDER finançaran el 50% de la inversió

Almassora estrena el pressupost 2022 amb el contracte de les obres de Pius XII per 300.000 euros
18/01/2022 -

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha signat la memòria per a la contractació de les obres de regeneració urbana al voltant del barri Pius XII. Els treballs inclosos en el pressupost de 2022 ascendeixen a 298.891,53 euros i suposen la primera actuació de l’any amb càrrec als fons FEDER de la Unió Europea, que aportaran el 50% de les obres. El departament de Contractació publicarà la licitació del projecte elaborat per l’enginyer Carlos Rubio, dins de l’acord marc d’Urbanisme.

La intervenció, que s’estendrà durant un termini de quatre mesos, inclou l’adequació de la xarxa viària per als vianants per a adaptar-la a la normativa d’accessibilitat vigent i de la senyalització a la nova configuració de l’entorn. L’Ajuntament aprofitarà les obres per a millorar la xarxa de proveïment i la de sanejament i drenatge. L’objectiu de l’actuació implica regenerar la zona i evitar la despoblació del barri.

Tal com indiquen els tècnics en el seu informe, les infraestructures urbanes d’aquest districte presenten diferents problemàtiques derivades d’instal·lacions antigues. Entre altres, les voreres són estretes, el paviment està deteriorat, les vorades no tenen altura regular i no s’enrasen al paviment de la vorera i falten passos de vianants per a garantir la seguretat dels vianants.

En la mateixa línia, les deficiències apunten a una xarxa d’aigua potable “infradimensionada per a les necessitats actuals, un fet que provoca problemes d’insuficiència hídrica, a més d’estar composta per tubs de fibrociment”. D’igual forma, la xarxa de sanejament del carrer Vila-real compta amb un col·lector de diàmetre 200 mm, “molt per davall dels diàmetres recomanats actualment per a instal·lacions de sanejament”.

La intervenció també solucionarà els problemes de senyalització actual, que permet el trànsit en tots dos sentits i l’estacionament sense haver-hi amplària de calçada suficient al carrer Matilde Lloria i en la plaça de Carmelina Sánchez-Cutillas. A més, existeix senyalització col·locada sobre la façana dels habitatges particulars.

La regidora de Territori, Carmina Martinavarro, que ha supervisat el projecte amb la primera edil, ha destacat que aquestes obres, que figuren entre les de major quantia per a 2022, arriben després d’anys sense inversions destacades en aquesta zona amb l’objectiu modernitzar el barri “en serveis públics, accessibilitat i seguretat, tal com recull l’estratègia de fons FEDER”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari