Almassora estendrà el Pla Reactivem a 2021 per a contractar empreses locals

Almassora estendrà el Pla Reactivem a 2021 per a contractar empreses locals
09/10/2020 -

L’Ajuntament d’Almassora estendrà el Pla Reactivem a 2021 per a continuar amb la política de priorització d’empreses locals en la contractació de béns i serveis. D’aquesta manera, el programa impulsat enguany amb l’objectiu de minimitzar l’impacte de la crisi del coronavirus en els negocis d’Almassora també marcarà el pressupost municipal del pròxim exercici.

En l’actualitat, la reserva de crèdit en aqueix pla de suport a les empreses locals ascendeix a 133.303,38 euros, en la seua majoria executats pel departament de Serveis Públics per a millores de l’entorn urbà i mobiliari públic. És el cas de la reparació del clos de la zona esportiva de la platja, l’adequació de dutxes del vestuari del camp José Manuel Pesudo, la compra del carretó de polvorització per a desinfectar la via pública o els arranjaments a la sala de trànsit del cementeri.

Les actuacions es distribueixen per tots els barris i afecten instal·lacions esportives, accessibilitat, jocs infantils, desinfecció, etc. Així succeeix amb la pintura del pati del centre social de Corell, els arranjaments de voreres en carrer Sant Jaume, la reparació d’escocells en Boqueres, la demolició de la caseta interior del Mercat Central o a la substitució de les trapes de registre d’enllumenat en el camí Catalans.
La millora de tots els districtes i el suport a les empreses locals a través d’aquests contractes menors ha portat al consistori a anunciar la continuïtat d’aquest programa en 2021, un exercici que previsiblement encara patirà l’impacte econòmic de la crisi del coronavirus.
Així ho ha indicat l’alcaldessa, Merche Galí, que ha traslladat la voluntat de l’equip de govern de “fer les màximes inversions possibles perquè creiem que és la forma més eficaç que l’administració reactive l’economia”. En aquest sentit, la primera edil ha incidit en l’impacte que suposa la generació d’obres i serveis des del consistori en els comerços i negocis de restauració del municipi.

“Quan encarreguem treballs a tercers des de l’Ajuntament, aqueixa inversió repercuteix en les empreses però també en el conjunt de la població perquè genera major disponibilitat econòmica per a comprar en comerços locals”, en paraules de l’alcaldessa. En aquest sentit s’emmarca també la pretensió de l’equip de govern local de mantindre una bonificació de la taxa d’ocupació de via pública que abonen terrasses i mercat ambulant com a ajuda extraordinària al sector.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari