Almassora ja factura 2,8 milions en obres amb fons FEDER

Almassora ja factura 2,8 milions en obres amb fons FEDER
24/02/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora frega ja els tres milions d’euros facturats en obres amb càrrec al cofinançament amb fons FEDER de la Unió Europea després de l’última sol·licitud de pagament remesa hui al Ministeri. En concret, des que l’estratègia municipal va ser acceptada pel Govern en 2017, el consistori ha facturat 2.798.493,78 euros, que suposen la recepció d’un 50% de fons europeus.

L’Ajuntament ha presentat quatre sol·licituds de pagament en aquest temps, una vegada escomeses les actuacions o part d’aquestes. L’última ha tingut lloc hui amb la presentació de factures per valor de 741.736,79 euros de les obres executades durant 2020 i que aborden operacions en quatre camps: administració electrònica i ‘smart city’, eficiència energètica, patrimoni històric i cultural i, finalment, millora de l’entorn urbà i medi ambient.

En finalitzar enguany, el consistori acumularà 1,4 milions d’euros més després de la consecució de les actuacions previstes per a l’exercici en vigor. La rehabilitació i ampliació de l’auditori Les Boqueres, valorada en 625.000 euros, és el projecte més quantiós dels inclosos en les inversions europees d’enguany. Deixarà arrere l’estat d’abandó en què es troba des de fa anys per a convertir-se en centre soci-juvenil.

Li segueix en volum pressupostari la fase IV de la reforma del carrer Sant Jaume, que coparà 580.000 euros per a culminar un bulevard que ha incorporat enllumenat eficient, carril bici i mobiliari públic, al marge d’ampliar les voreres per a evitar l’elevada velocitat del trànsit en aquesta via d’accés i eixida.

En tercer lloc per ordre de finançament se situa la millora del passeig Vora Riu. Amb 516.000 euros, la intervenció suposa la posada en valor del riu Millars en el tram més pròxim a la desembocadura, considerada d’alt valor ecològic. Es tracta d’un projecte dissenyat per tècnics municipals que inclou passeig accessible, jocs infantils, un mirador cap als Gols i una pèrgola, ancoratges per a cavalls i espais per a la pràctica esportiva que reforcen l’atractiu turístic de la zona.

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, i el regidor d’Hisenda, Santiago Agustí, s’han reunit amb el departament de Contractació per a valorar l’avanç del procediment de sol·licitud dels fons que remet a la Direcció General de Cooperació Autonòmica i Local per a la seua tramitació davant la Comissió Europea.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari