Almassora 'factura' a Europa 381.000 euros per obres de 2020

Almassora 'factura' a Europa 381.000 euros per obres de 2020
23/01/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora presentarà la setmana vinent la sol·licitud de pagament del beneficiari (SPB) de 381.769,25 euros a la Unió Europea després de presentar factures per valor de 763.538,51 euros d’actuacions finançades al 50% amb fons FEDER i municipals. Es tracta de les obres executades durant 2020 i que aborden operacions en quatre camps: administració electrònica i ‘smart city’, eficiència energètica, patrimoni històric i cultural i, finalment, millora de l’entorn urbà i medi ambient.

En concret, l’Ajuntament d’Almassora presenta factures per valor de 65.065,80 euros en administració electrònica que inclouen una aplicació d’estadística, la millora de la web de participació ciutadana i el sistema d’informació geogràfica, entre altres. En l’apartat d’eficiència energètica en l’enllumenat públic, el subministrament i instal·lació d’equips i llums en via pública ascendeix a 136.703,23 euros.

La millora de l’entorn urbà i el medi ambient copa 47.008,63 euros d’inversió per l’adequació de la senda verda i el passeig Vora Riu i altres 51.018,61 euros pel projecte, la direcció i les obres de l’embarcador de piragües. No obstant això, l’operació de foment del patrimoni històric i cultural és la que més fons reclama a la Unió Europa amb un total de 463.742,24 euros certificats per la remodelació del barri antic.

“Pese a l’impacte de la pandèmia, que va alterar el calendari previst, aconseguim tirar avant projectes tan importants com el de conversió en zona de vianants de la Vila i ara passem les factures al Ministeri perquè Europa ens reembosse la meitat dels fons”, ha assenyalat l’alcaldessa, Merche Galí. La primera edil recorda que el cronograma marcat per la Unió Europea es manté malgrat que la pandèmia i el consistori està obligat a complir-lo per a aconseguir el 50% de la subvenció.

Per aquest motiu, l’Ajuntament d’Almassora tornarà a reunir, en aquesta ocasió de manera telemàtica, a tots els tècnics municipals involucrats en la consecució dels fons FEDER per a marcar les línies de 2021 i el calendari administratiu i d’execució. El projecte més immediat subvencionat per la Unió Europea és l’última fase de la reforma del bulevard Sant Jaume, que es troba en fase d’adjudicació.

En total el consistori rebrà 1.448.393,16 euros de Brussel·les per a executar obres enguany, segons figura en la previsió dels plans d’inversió i programes de finançament. La millora del passeig Vora Riu i la rehabilitació i ampliació de l’auditori Les Boqueres coparan la major part del pressupost de subvencions europees al costat de la nova fase de conversió en zona de vianants del barri antic i la reforma de Sant Jaume.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari