Almassora factura a Europa un altre milió d’euros per les obres de 2021

El consistori obté la ‘plata’ en el certamen nacional de bones practiques de comunicació

Almassora factura a Europa un altre milió d’euros per les obres de 2021
18/12/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora presentarà factures que superen el milió d’euros a la Unió Europea abans que acabe l’any per obres executades en 2021. Així ho ha anunciat el departament de gestió de fons europeus, que ultima la cinquena sol·licitud de pagament al beneficiari (SPB) per a reclamar el pagament del 50% de les inversions liquidades durant aquest exercici.

La petició a la Unió Europea coincideix amb l’obtenció del segon lloc en l’acte anual de política regional i fons europeus, celebrat aquesta setmana de manera telemàtica, amb la defensa de la bona pràctica en matèria de comunicació de 2021. La localitat va presentar les iniciatives en comunicació dutes a terme després de la reforma de la Casa de la Cultura (ampliació de la biblioteca i climatització de la sala d’actes) i es va imposar així a 20 comunitats autònomes i poblacions que també van defensar les seues pràctiques comunicatives.

Almassora va ser l’única localitat de la Comunitat Valenciana que va presentar candidatura i l’única entitat amb caràcter de municipi a obtindre aquest reconeixement, en tant que el primer i el tercer lloc van recaure en comunitats autònomes, Illes Balears i Andalusia, respectivament. El premi arriba al mateix temps que el departament de fons europeus ultima noves bones pràctiques per a complir els objectius marcats per la Comissió Europea i que motiven la difusió d’obres com les recents del carrer Sant Jaume. “La felicitació que rebem de la Direcció General de Fons Europeus ens encoratja en la difícil tasca de gestionar tot el projecte abans del 31 de desembre de 2023”, ha declarat l’alcaldessa, Merche Galí.

Precisament, la conversió en bulevard amb carril bici de Sant Jaume és una de les múltiples factures que l’Ajuntament d’Almassora presentarà al Ministeri per a la liquidació de les inversions de 2021. En aquest apartat figuren també obres que segueixen en execució com les de l’Ateneu Jove, el Auditori Les Boqueres o la conversió en zona de vianants del barri antic. D’aquesta manera, el consistori presentarà les certificacions per les despeses ja liquidades i completarà la petició de finançament per aquests treballs a mesura que avancen.

A més de les millores esmentades, les factures cofinançades aborden altres despeses com a inversions en sistemes informàtics, la màquina deshumidificadora instal·lada en la piscina municipal o les excavacions en el jaciment del Torrelló del Boverot, totes elles relacionades amb els objectius inclosos en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI).

Les previsions de 2022 en matèria de fons europeus van a l’alça després de l’aprovació del pressupost municipal aquest divendres. Les inversions recullen més de 2,2 milions d’euros de subvencions de la UE per a executar, a més de les anteriors, la regeneració dels barris de Fàtima, Corell i Pius XII, l’anell de fibra o el parc urbà i el circuit de bicicletes BMX en José Ortiz.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari