Almassora celebra les Festes de Santa Quitèria 2023 amb més de 100 actes

El major atractiu de la programació serà durant la setmana del 19 al 27 de maig

Almassora celebra les Festes de Santa Quitèria 2023 amb més de 100 actes

Almassora celebra aquestes Festes de Santa Quitèria 2023 amb més d’un centenar d’actes entre maig i juny, encara que els més importants seran durant la setmana del 19 al 27 de maig. Els concerts, el Festival de la Paella, l’ofrena o les calderes seran, sens dubte, els actes més multitudinaris dels festejos.

En el programa de les Festes de Santa Quitèria 2023 destaquen especialment les actuacions musicals, com els concerts de La Fúmiga, el 20 de maig, i d’Ana Guerra, el 27; els tardeos i musicals i el festival ‘Los pubs de tu vida’ (20 de maig).

En coincidir amb les eleccions municipals i autonòmiques el dia 28 obliga a traslladar el castell de focs artificials a la nit del 22, com en l’última cita electoral. La resta de la programació es manté inalterable amb esdeveniments multitudinaris com el Festival de la Paella (diumenge 21), l’ofrena a la patrona aqueixa mateixa vesprada o el repartiment d’arròs de les Calderes en el migdia del dilluns 22 de maig. L’acte coincidirà amb el lliurament de la Caldera d’Honor a l’empresa Neolith.

Les festes de Santa Quitèria inclouen també el Dia de les Xiquetes i els Xiquets amb activitats en el Recinte Fester en el matí del dimecres 24 per a aprofitar les vacances escolars, així com programació infantil a les vesprades distribuïda en les places Espanya, Botànic Calduch, Pere Cornell i Víctimes del Terrorisme.

Les 110 activitats gratuïtes programades alberguen, a més, les exhibicions taurines previstes des del tancament de Torrehandilla en el matí del dissabte 20 fins a la nit de l’últim diumenge. Al cartell se sumen les proves i entrades de vaques i la vesprada de bestiar de rotlle el divendres 26, així com les vaques enfundades d’eixa nit en la plaça Major.

La programació festiva continuarà al juny, una vegada finalitzada oficialment la setmana gran. Així, en la vesprada del 10 de juny tindrà lloc la missa i processó del Corpus Christi i, un dia després, serà el moment d’acompanyar de tornada a Santa Quitèria fins a la seua ermita en la tradicional ‘tornada’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari