Almassora finalitza els treballs d’ampliació del cementeri municipal

Almassora finalitza els treballs d’ampliació del cementeri municipal
28/12/2020 -

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, al costat del regidor responsable de l’àrea, Joan Antoni Trenco, ha visitat aquest matí les obres d’ampliació del cementeri municipal, finançades per la Diputació Provincial de Castelló. La primera edil ha comprovat que els treballs estan en la recta final de la seua execució, amb la recepció de les obres prevista per a mediats del mes que ve. La mercantil Construccions Rafael Zarzoso SL, adjudicatària de la intervenció per 175.096,68 euros, ha ampliat la capacitat del camposant amb 272 nínxols nous.

L’empresa encara la recta final dels treballs amb els últims detalls de l’actuació. D’aquesta manera, els operaris ultimen la pintura de les obres, la retolació dels carrers amb els nínxols nous i la numeració de totes les files. Així, la modificació reportarà 136 nínxols en cada cara del bloc, en quatre altures i situats en l’edifici exempt amb la urbanització interna corresponent. El vial d’accés tindrà quatre metres i la remodelació ocuparà part del jardí de la zona nova del claustre per a fer front a una mitjana de 160 defuncions anuals.

Galí i Trenco han visualitzat aquest matí la retolació de dues dels nous carrers del camposant, sota els noms de carrer de la igualtat i carrer de la fraternitat. “Gràcies a aquesta última intervenció en el cementeri municipal, finançada per la Diputació, complirem la demanda de molts veïns que ens exigien una ampliació del camposanto”, ha declarat la primera edil.

D’altra banda, l’Ajuntament va escometre una renovació de tota la jardineria del cementeri la compra d’escales noves per a l’ús dins del recinte en les últimes dates. A més, l’empresa local Construactiv va realitzar una obra amb un ‘trencadís’ amb la imatge de Santa Quitèria en una de les parets. L’actuació va formar part del Pla Reactivem Almassora en la millora dels edificis públics i va comptar amb un pressupost de 3.105 euros. A més, la signatura local Pamesa Cerámica va donar els taulells per a la creació d’aquesta figura.

Cementeri

Pel que respecta a l’horari del cementeri per a rebre visites, el camposant obri les seues portes de dilluns a divendres des de les 9.00 a les 13.00 hores i des de les 16.00 fins a les 19.00 hores. El cap de setmana l’horari únicament és al matí. D’altra banda, els enterraments ja es poden celebrar tant al matí com a la vesprada. Finalment, les condícies del recinte ja estan oberts al públic amb les màximes mesures de seguretat i en l’entrada hi ha disponible dispensador de gel hidroalcohòlic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari