Almassora finalitza la recuperació de la Gola Nord del Millars

Almassora finalitza la recuperació de la Gola Nord del Millars
02/02/2022 -

Les obres de recuperació de la Gola Nord del Millars han finalitzat hui a Almassora coincidint amb el Dia dels Aiguamolls. La presidenta del Consorci Gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars i alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha visitat aquest matí la zona per a signar la certificació d’uns treballs, valorats en 48.278 euros, que han permés recuperar el fons perdut per l’augment de la sedimentació i la proliferació de canyes.

L’empresa responsable d’executar l’actuació, Ancosal, ha retallat un mes de termini en la realització de les obres previstes inicialment per a un trimestre. Els treballs, que van tancar el pas per als vianants de Vora Riu durant la seua execució amb l’objectiu d’evitar accidents, s’han centrat en la superfície de làmina d’aigua lliure i han anat dirigits a recuperar el fons perdut d’un dels espais amb major valor ambiental i paisatgístic de la localitat.

Durant la visita, Galí ha estat acompanyada per tècnics municipals, personal de l’empresa adjudicatària i la regidora de Medi Ambient, María José Tormo. Tots ells han valorat ‘in situ’ la transformació d’un espai que ara ha triplicat la làmina d’aigua i ja permet al visitant gaudir d’unes vistes inèdites des de fa anys.

De fet, l’actuació ha inclòs la incorporació d’una nova passarel·la de fusta que connecta amb la platja dels Gols en la confluència de Vora Riu. Des d’allí és visible ja la llacuna, així com les noves espècies de vegetació donades pel Ministeri per a la Transició Ecològica en els marges de la ‘gola’. Els tècnics han incidit en la conscienciació ciutadana per a protegir aquestes plantes i garantir el seu creixement en els pròxims mesos.

Les obres, realitzades per la signatura adjudicatària Ancosal, han comptat amb una subvenció de la Conselleria d’Emergència Climàtica de 43.336 euros. Aquestes ajudes van dirigides a l’aplicació de millores i manteniment de les infraestructures hidràuliques de les zones humides de la Comunitat Valenciana. En aquest cas tenen l’objectiu de recuperar un espai natural d’alt valor ecològic, tal com ha comprovat l’agent mediambiental en la seua visita hui a Almassora.

El Consorci del Millars va aprovar la sol·licitud de la seua intervenció i l’assistència tècnica pertinent per a supervisar uns treballs que permetran la conservació de la Gola Nord durant anys amb la biodiversitat pròpia de la zona.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari