Almassora finalitza la reforma integral del Casal Jove

Almassora finalitza la reforma integral del Casal Jove
09/05/2022 -

Les obres de renovació integral de l’Ateneu Jove d’Almassora han acabat després de mesos de treballs. La reforma ha costat 148.760 euros i ha sigut cofinançada al 50% pels fons FEDER de la Unió Europea i l’altre 50% pels fons municipals. L’alcaldessa de la localitat, Merche Galí, la regidora de Joventut, María Luisa Renau, i els tècnics del consorci han visitat aquest matí el Casal Jove per a recepcionar les obres, juntament amb Pecale 10, l’empresa de la Vall que ha dut a terme el projecte.

Així, el projecte està inclòs en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) de l’Ajuntament com una eina necessària per a l’evolució digital de la ciutadania. L’objectiu principal de l’obra ha derivat a garantir l’accessibilitat a l’edifici i fomentar el seu ús en incorporar cursos i activitats permanents. Per tant, la reforma de l’espai situat al carrer Sant Bàrbera ha inclòs la incorporació d’ascensor i lavabos adaptats, juntament amb una rampa en l’entrada per a garantir l’accés.

La finalitat que persegueixen els treballs ha consistit a acabar amb les barreres arquitectòniques que limitaven el seu ús fins hui. Per això, la renovació també ha incorporat al Casal Jove una aula d’informàtica en la segona planta que permetrà formar al veïnat en administració electrònica i accés a internet. La idea que persegueix aquesta nova incorporació proposada pel consistori és fixar en la programació cursos que ensenyen a les persones adultes coneixements que permeten reduir la bretxa digital i afavorir la igualtat d’oportunitats.

“L’Ateneu Jove s’ha convertit en el nou Casal Jove, adaptat a les necessitats de la joventut d’Almassora i accessible per a tots. A més, l’edifici s’ha transformat en un espai d’aprenentatge també per a les persones més majors”, ha declarat la regidora de l’àrea. En aquest sentit, aquest grup d’edat podrà aprendre el funcionament simple d’internet per a, per exemple, realitzar tràmits sense desplaçar-se o trobar ocupació a través dels portals web.

Cal recordar que, el novembre de 2020, l’Ajuntament va sol·licitar la sessió de l’Ateneu Jove d’Almassora a través de mutació demanial externa a la Generalitat Valenciana per a dedicar l’edifici a usos culturals i juvenils. Així, el gener de 2021 la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport va aprovar la sol·licitud i el consistori va aconseguir la titularitat del que ha passat a denominar-se com el nou Casal Jove. Així mateix, l’espai renovat serà la seu del Consell de la Joventut. “La intenció que l’equip de govern persegueix és que les persones joves se senten partícips dels canvis del municipi i que tinguen un espai confortable en el qual reunir-se”, ha assenyalat Renau.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari