Almassora signa el contracte per a iniciar les obres de l'Ateneu Jove per 148.000 euros

Pacale 10, empresa de la Vall, és la millor valorada en el concurs públic per a la reforma

Almassora signa el contracte per a iniciar les obres de l'Ateneu Jove per 148.000 euros
07/10/2021 -

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, i la regidora de Joventut, María Luisa Renau, han signat el contracte d’obres per a iniciar els treballs en l’Ateneu Jove per 148.760 euros. Les representants municipals han visitat l’edifici del carrer Sant Bàrbar al costat dels tècnics d’Urbanisme i l’empresa Pacale 10 per a arrancar unes obres que tenen tres mesos de termini.

Els treballs suposaran la incorporació d’ascensor i lavabos adaptats, a més d’una rampa en l’entrada per a garantir l’accés de tota la població i acabar així amb les barreres arquitectòniques que limitaven el seu ús fins hui. Les antigues dependències es transformaran per a oferir una programació variada de cursos formatius gràcies a l’arribada de fons europeus. No en va, el 50% de la reforma està costejat per l’Ajuntament d’Almassora, la mateixa quantia que aportarà la Unió Europea a través del programa FEDER.

A més de facilitar l’accessibilitat de qualsevol persona, l’obra incorporarà una aula d’informàtica que permeta formar a la ciutadania en administració electrònica i accés a internet. El consistori pretén dur a terme una programació continuada en aquest àmbit per a evitar la bretxa digital i afavorir la igualtat d’oportunitats per a trobar ocupació o realitzar tràmits sense desplaçar-se.

L’empresa complirà un projecte redactat pel departament d’Urbanisme que inclou la demolició de la tabiqueria existent en la planta segona, on està prevista la nova classe, així com distribuir lavabos, crear un quart de neteja i adequar totes les instal·lacions de l’edifici afectades per l’actuació (lampisteria, sanejament, electricitat, climatització, ventilació, veu i dades i equips contra incendis).

Durant la signatura del contracte, els responsables de la constructora van confirmar la seua intenció d’iniciar els treballs de manera imminent, un fet que permetrà avançar l’execució dels projectes cofinançats pels fons FEDER de la Unió Europea. En aquest cas, la reforma va eixir a concurs públic per 165.289,2 euros més IVA i Pacale 10 va ser la millor valorada per la mesa de contractació d’entre les sis ofertes presentades a la licitació.

“L’Ateneu Jove passarà a ser un modern Casal Jove adaptat a les necessitats i inquietuds de la joventut d’Almassora i, sobretot, lliure de les barreres que hui ho fan útil només per a uns pocs”, segons la regidora de l’àrea.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari