Almassora signa el contracte per a la rehabilitació de l'Auditori Les Boqueres

La UE i l’Ajuntament paguen al 50% la reforma destinada a centre cultural i juvenil

Almassora signa el contracte per a la rehabilitació de l'Auditori Les Boqueres
07/09/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora i l’empresa Rafael Zarzoso S.L. han signat el contracte per a l’inici “imminent” de les obres de rehabilitació i ampliació de l’Auditori Les Boqueres. El pressupost de la reforma ascendeix a 611.806,25 euros i està cofinançat al 50% per fons FEDER de la Unió Europea. L’actuació transformarà l’edifici en un centre soci-juvenil amb possibilitats de formació i oci.

El responsable de l’empresa i l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, han signat ‘in situ’ l’acta de replanteig al costat del regidor de Cultura, Javier Mollá, i els tècnics municipals redactors del projecte per a executar durant sis mesos uns treballs que arrancaran la setmana vinent i conclouran en el primer trimestre de 2022.

La remodelació, que va eixir a licitació per 625.000 euros, permetrà disposar d’un edifici de planta baixa amb aula i zones comunes amb accessibilitat a una coberta que reservarà una aula a l’aire lliure. Entre l’edifici actual i l’ampliació quedarà un pati de 4,5 metres d’ample al qual s’accedirà des del carrer, de manera que el bloc inclourà un accés alternatiu al recinte. A més, els treballs milloraran les prestacions quant a eficiència energètica i accessibilitat.

Rafael Zarzoso ha recorregut les dependències al costat dels tècnics i els representants municipals per a iniciar els preparatius d’una rehabilitació que modificarà la ubicació dels nous lavabos accessibles i obrirà una entrada directa per a la zona de l’escenari i camerinos. L’enderrocament del tancament interior que delimita la cabina de projeccions del pati de butaques i la reparació de paviment són unes altres de les millores incloses.

El públic juvenil serà el principal destinatari de l’Auditori Les Boqueres amb nous espais destinats a formació, activitats de temps lliure, grups interculturals i projectes per a ajudar aquesta franja de població a trobar ocupació. Tot això en un espai pròxim a l‘IES Álvaro Falomir, que també serà objecte d’obres amb la remodelació integral i l’ampliació dissenyades pels mateixos tècnics municipals.

“Les reformes de l’Auditori, l’institut i l’Ateneu Jove suposen el major compromís de l’Ajuntament cap a la joventut d’Almassora, que ací trobarà espais per a formar-se, conéixer gent nova, gaudir de programació cultural i establir les bases per a iniciar la seua vida adulta”, segons la primera edil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari