Almassora busca fons europeus de recuperació per a Corell i la Vila

El consistori aprofitarà l’estratègia DUSI per a canalitzar l’arribada d’ajudes

Almassora busca fons europeus de recuperació per a Corell i la Vila
21/03/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora ha traslladat la seua sol·licitud a la Direcció General de Coordinació de l’Acció del Govern per a demanar fons d’europeus de recuperació que repercutisquen en millores en els barris de Corell i la Vila. Així ho ha comunicat aquesta setmana l’alcaldessa, Merche Galí, a la Generalitat Valenciana en la reunió telemàtica mantinguda per a avançar la coordinació de l’arribada d’aqueixes ajudes europees que canalitzarà el Govern.

El consistori preveu aprofitar l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) i projectes ja redactats per a rehabilitar tots dos barris amb l’objectiu d’avançar la captació del pressupost canalitzat des de la Unió Europea. La regeneració de barris, les polítiques inclusives, l’accessibilitat, l’eficiència energètica o l’aposta per la mobilitat sostenible són algunes de les claus que regiran la sol·licitud d’Almassora.

En aquest sentit, Galí va assistir a la trobada convocada pel Consell per a municipis d’entre 20.000 i 50.000 habitants i va traslladar la voluntat de la localitat de participar en la convocatòria d’ajudes a través de dues manifestacions d’interés: la regeneració de Corell i el barri antic. La inclusió de tots dos en la proposta que el consistori elevarà a la Generalitat per a la canalització de fons de la Unió Europea a través del Govern respon a la vocació municipal d’aprofitar el treball ja realitzat per a garantir una tramitació ràpida.

La conversió del Auditori Les Boqueres en un modern centre soci-juvenil i la inversió de més d’un milió d’euros en el barri formen part de l’estratègia presentada als fons FEDER i compten amb l’aprovació del ministeri per a sufragar el 50% de l’actuació. Aquest fet permetrà rejovenir el districte i dotar-lo d’elements per a la cohesió social, circumstàncies que preveu aprofitar el departament d’Urbanisme per a optar ara a una nova edició de fons europeus, en aquest cas els de recuperació després de la pandèmia de coronavirus.

Per part seua, la Vila és un altre dels pilars pels quals apostarà l’Ajuntament d’Almassora per a atraure la major quantitat d’ajudes possibles després del treball tècnic ja realitzat. Culminada la primera fase de conversió en zona de vianants del barri antic i amb el projecte de rehabilitació de la plaça Major i adjacents previst per a enguany, la localitat està en disposició d’optar a noves subvencions a través d’objectius de la Unió Europea com la inversió en energia eficient, protecció social, igualtat de gènere i d’oportunitats, digitalització, etc.

El consistori entén que està en disposició de participar en aqueix model de treball coordinat entre les entitats locals i la mateixa Generalitat per a modernitzar dos barris emblemàtics, que responen a la seua pròpia idiosincràsia i que tenen detectades ja les oportunitats de modernització per a véncer el risc de la despoblació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari