Almassora planta cara als focus de mosquits amb huit jornades de fumigació

Almassora planta cara als focus de mosquits amb huit jornades de fumigació
11/03/2021 -

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Almassora ha posat en marxa ja huit jornades de fumigació en 2021 per a fer front als focus de mosquits en el nucli urbà, Santa Quitèria i la zona costanera. D’aquesta manera, la signatura encarregada del tractament repartirà les seues actuacions durant l’any entre prospeccions, tractaments larvicides i adulticides. Com cada any, la freqüència de les intervencions augmentarà a mesura que avancen els mesos, amb el pic de tractaments a l’estiu, i descendirà progressivament fins a final d’any.

En aquest sentit, la signatura responsable ja ha realitzat prospeccions i intervencions en aigües estancades durant els mesos de gener i febrer en punts de Santa Quitèria, Vora Riu, séquies de la platja i solars situats tant en el nucli urbà com en la costa. Després de les últimes pluges i l’augment de les temperatures, aquestes prospeccions permeten prevenir les plagues de mosquits per als mesos d’estiu. A més, els tractaments larvicides en aigües estancades elimina de manera eficaç les larves d’aquests insectes sense efectes secundaris en la fauna.

Posteriorment, durant els mesos més calorosos, el consistori augmentarà les actuacions alternant tractaments larvicides i adulticides, amb un total de 10 jornades al mes durant juny, juliol i agost; i sis jornades al mes durant maig i setembre. Aquest segon tractament apunta directament als mosquits que estan en l’etapa adulta, generalment a través de l’aplicació d’un insecticida líquid que elimina als insectes.

D’aquesta manera, els operaris de la companyia ja revisen les zones més sensibles a l’aparició i desenvolupament de les plagues de mosquits amb l’objectiu d’identificar nous focus. Les zones analitzades són: zona de marjal, voltants del riu Millars, basses de reg, canals, séquies, piscines, embornals, clavegueram, solars urbans, fonts, zones d’arbratge i enjardinades tant del nucli urbà com de la costa. A més, els empleats recomanen als propietaris d’habitatges amb piscines que seguisquen cures oportunes per a evitar la proliferació de mosquits.

Finalment, la regidora de Medi Ambient, María José Tormo, ha recordat que el contracte signat amb l’empresa especialitzada responsable d’aquest servei contempla l’opció que es produïsquen variacions en el calendari d’actuacions previstes. “Aquestes intervencions estan marcades per les condicions meteorològiques, l’objectiu és evitar al màxim els focus de mosquits a Almassora”, ha indicat l’edil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari