Almassora va gestionar l’any passat més de 4.600 incidències rebudes a través de la pàgina web i l’APP

Almassora va gestionar l’any passat més de 4.600 incidències rebudes a través de la pàgina web i l’APP
09/02/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora va gestionar durant l’any passat un total de 4.606 incidències rebudes a través de la pàgina web del consistori i l’APP. Els diferents departaments de l’Ajuntament van solucionar 3.743 sol·licituds de la ciutadania i manté 863 encàrrecs pendents de resolució per a enguany. El departament amb major volum d’incidències va ser el Servei Municipal de Manteniment i Logística (SMML) amb un total de 2.704 encàrrecs.

Cal destacar que el consistori va rebre l’any passat 449 incidències menys que durant l’any 2019. Tot això, pese al cofinament de la ciutadania propiciat per l’arribada de la COVID-19 en l’inici del 2020. Els encàrrecs, dirigits als departaments de Serveis Públics, Policia Local o Urbanisme entre altres, van ser consultes, suggeriments o peticions que realitza el veïnat a través de la pàgina web de l’Ajuntament o l’APP per a dispositius mòbils.

D’altra banda, els tres apartats amb més sol·licituds van ser la via pública, els edificis públics i la logística; amb 1.499 actuacions el primer, 1.478 el segon i 626 el tercer. La majoria d’ells efectuats pel SMML d’Almassora. Un terç dels encàrrecs de la via pública va ser la neteja extra dels carrers propiciada per l’arribada del coronavirus. A més, amb la suspensió de les festes de maig i octubre, el SMML va participar en la retirada d’estris situats en la via pública dins de les actuacions classificades en logística.

El regidor de Serveis Públics, Joan Antoni Trenco ha apuntat que “el SMML va fer una labor encomiable durant tot l’any passat, va doblegar esforços per a fer front a la COVID-19 amb la desinfecció de la via pública i punts educatius de la localitat, a més, va participar activament en la retirada d’estris públics durant tot 2020 i en la neteja després dels temporals”. Trenco també ha destacat la xifra de 2.704 encàrrecs solucionats pel SMML el que suposa “més de la meitat de les sol·licituds rebudes per la ciutadania l’any passat”.

Finalment, cal recordar que l’Ajuntament d’Almassora compta amb diversos canals perquè el veïnat puga transmetre les seues sol·licituds o suggeriments: telefònicament (mitjançant el número del consistori 964560001), a través del canal de WhatsApp, Telegram i xarxes socials com Facebook, Twitter o Instagram, o bé amb l’ús de la pàgina web del consistori o l’APP on els usuaris poden traslladar les seues peticions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari