Almassora impulsa el Pla Reactivem Comerç amb més de mig milió d’euros

Almassora impulsa el Pla Reactivem Comerç amb més de mig milió d’euros
04/05/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora treballa en el Pla Reactivem Comerç, destinat als negocis locals que no van poder acollir-se al Pla Resistir, amb un pressupost de 505.000 euros. El consistori destinarà 300.000 euros derivats de les arques municipals, 35.000 euros excedents del Pla Resistir i 170.000 euros, com a mínim, que aportarà la Diputació de Castelló als ajuntaments que preveuen executar aquest tipus d’ajudes per als autònoms, petites i mitjanes empreses.

D’aquesta manera, després de la reunió de l’equip de govern amb els departaments d’Intervenció, Secretaria i Tresoreria, el consistori publicarà les bases, molt similars a les del Pla Resistir, amb un procediment administratiu molt senzill per a facilitar la participació dels màxims comerços possibles. Els autònoms hauran d’acudir al Servei d’Informació i Atenció Ciutadana (SIAC) presencialment i aportar la documentació requerida en les bases.

El consistori ja ha elaborat un llistat amb els possibles establiments beneficiaris del Pla Reactivem Comerç: comerços menors de producció o venda de qualsevol mena d’alimentació, roba o calçat, perruqueries, bugaderies, centres d’ensenyaments, guarderies, joieries, tallers de reparacions de mobiliari o qualsevol tipus de vehicle, paqueteries, entre molts altres. L’equip de govern estudia l’opció d’assegurar una quantitat mínima a tots els beneficiaris amb un import extra a repartir posteriorment.

Cal recordar que l’Ajuntament d’Almassora va rebre 649.487 euros de la Generalitat Valenciana a través del Pla Resistir amb l’objectiu d’ajudar als negocis hostalers perjudicats des de l’arribada de la pandèmia de la COVID-19. El consistori ha destinat un total 614.086,44 euros a 133 beneficiaris en el municipi, amb uns ingressos d’entre 4.201 i 8.402 euros a cada autònom o microempresa del sector.

Aquesta consignació exclusivament municipal permetrà donar suport a aquelles activitats vinculades al xicotet comerç que no han cessat íntegrament l’activitat durant molts mesos, però sí han vist afectat el seu volum habitual de negoci. Cal destacar que aquest pla serà abordat amb fons municipals gràcies a la modificació de crèdit que permetrà utilitzar diners excedents del pressupost municipal de l’any passat.

Amb aquesta quantitat, el consistori superarà el milió d’euros de fons reservats per a la reactivació dels comerços i establiments hostalers locals. A més, l’Ajuntament ja ha posat en marxa el II Pla Reactivem Almassora amb 100.000 euros inicials que augmentaran a mesura que avance l’any, ja que en la primera edició de 2020 va ascendir a 308.666,20 euros. Aquestes ajudes s’uneixen a les bonificacions i ampliacions de les terrasses executades l’any passat i també durant 2021.

Finalment, l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha declarat que “des del primer moment anunciem que faríem tot el possible per ajudar a tots els sectors danyats per la pandèmia i aquests plans econòmics són el millor exemple”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari