Almassora inaugura hui el Festival Internacional de Curtmetratges en la seua lluita contra la crisis del cinema

La Casa de la Cultura acull la segona edició del certamen des de hui fins al dissabte

Almassora inaugura hui el Festival Internacional de Curtmetratges en la seua lluita contra la crisis del cinema
02/11/2020 -

La Regidoria de Cultura ha organitzat durant aquesta setmana la celebració de la segona edició del Festival Internacional de Curtmetratges d’Almassora. La Casa de la Cultura acollirà la projecció dels 36 curts, repartits de dilluns a divendres a partir de les 21.30 hores, i seleccionats per a barallar pels guardons que s’entregaran en la cerimònia del dissabte. Cal recordar que l’organització va rebre un total de 408 treballs de 21 països diferents per al festival. D’aquesta manera, 30 obres estan situades en la Secció Oficial i 6 obres en la Secció Provincial.

El consistori, al costat de l’organització de l’esdeveniment, han adaptat la celebració del festival Alma a la situació sanitària que existeix actualment. Així, l’aforament de la Casa de la Cultura està reduït a la meitat, amb un màxim de 120 espectadors, l’entrada és gratuïta i amb obertura de portes mitja hora abans de l’emissió dels curtmetratges, gel hidroalcohòlic en l’entrada i separació entre les butaques de la sala. A més, el festival ha facilitat en les seues xarxes socials les instruccions per a votar als millors treballs a través del telèfon mòbil de l’espectador, amb l’objectiu de no utilitzar paper i bolígraf entre els assistents.

Les sessions, que començaran a les 21.30 hores de dilluns a divendres, duraran aproximadament una hora i vint minuts cada dia. Durant aquestes emissions, l’espectador gaudirà gratuïtament de la projecció d’entre set i huit curts diaris. El dissabte arriba la cita gran, amb la gala de clausura i el lliurament de premis que començarà a partir de les 19.30 hores i on els assistents podran gaudir de l’emissió de tots els curtmetratges guanyadors del festival.

D’altra banda, durant les últimes reunions de la Regidoria de Cultura amb el director de l’esdeveniment, Sergi Gonzàlez, totes dues parts van decidir no entregar l’Alma d’Honor a cap artista reconegut en la gala de la segona edició del festival. Tant el consistori com l’organització han mostrat la seua satisfacció després de recollir un número molt similar d’obres que l’edició passada, amb una situació econòmica, social i sanitària tan diferent.

Finalment, el regidor de Cultura, Javier Mollá, ha valorat positivament la celebració aquesta setmana de la segona edició del festival “és un orgull poder celebrar una cita internacional d’aquest calibre amb la situació sanitària que vivim actualment, des de l’Ajuntament d’Almassora garantim una setmana repleta de cultura amb la màxima seguretat, no podem deixar de costat a un sector tan important per a nosaltres”, ha declarat l’edil de l’àrea.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari