Almassora inaugura una mostra d'indumentària històrica

L’Espai Mercat d’Almassora acull una mostra sobre la roba regional de la primera cort mixta

Almassora inaugura una mostra d'indumentària històrica

Mostra històrica a Almassora. I és que aquesta localitat castellonenca ha obert les portes de la primera mostra que exhibirà els vestits regionals de la primera cort mixta d’Almassora. L’Espai Mercat ha sigut l’espai triat per a acollir aquesta mostra que es podrà visitar durant tot el cap de setmana. De fet, encara eres a temps, ja que la mostra estarà oberta al públic fins a les 20.00 hores d’aquest diumenge, dia 7 de maig.

La mostra acull, així, els vestits dels homes i dones que integren la cort de la reina Elena Portalés Montañana. L’acte d’inauguració va comptar amb la presència de les corts d’honor de 2022 i 2023 a les portes de l’edifici del Mercat Municipal. De fet, la reina de 2022, María Gonell Esteve, i la seua successora, han sigut les encarregades de tallar la cinta inaugural al costat de l’alcaldessa, Merche Galí, i la regidora de Festes, Isladis Falcó.

Els expositors recullen cinc vestits de cadascun dels integrants. Així, Dean Curic Vega ha sigut el primer a mostrar un dels vestits que lluirà durant la setmana gran de Santa Quitèria i que inclou pantalons llargs, camisa de lli, jupetí i faixa.

Per part seua, Adrián Campos Campillo ha optat per un conjunt clàssic propi del segle XVIII que podrà incorporar jaqueta per als actes que el requerisquen.

Finalment, els vestits de les seues companyes en la cort d’honor, Carla Escuder Ibáñez i Joana Adsuara Reolid, flanquegen l’escenari central, en el qual llueix el vestit blau i cru de llauradora de la reina. Totes elles exhibeixen també el davantal i, igual que els ‘cavallers’, les sabates i una fotografia presa als voltants de l’ermita de Santa Quitèria.

Si encara no has anat a visitar-la, corre perquè aquest diumenge és l’últim dia per a gaudir d’aquesta mostra històrica a Almassora.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari