Almassora incrementarà un 35% les ajudes d’emergència en 2021 per la crisi de la COVID

La reserva per a les prestacions econòmiques individualitzades passa de 222.000 a 300.000 euros

Almassora incrementarà un 35% les ajudes d’emergència en 2021 per la crisi de la COVID
19/12/2020 -

L’Ajuntament d’Almassora ha reservat 300.000 euros en el pressupost de 2021 per a atendre les Prestacions Econòmiques Individualitzades (PEI), xifra que suposa un increment del 35% respecte a la quantia de 2020. La crisi econòmica derivada de la pandèmia de COVID-19 ha precipitat aquest augment dels fons de cara al pròxim exercici davant els indicis que les dificultats de les famílies es multipliquen per la pèrdua d’ingressos.

D’aquesta forma, dels 222.224,59 euros utilitzats en l’exercici vigent per a atendre necessitats d’emergència com a despeses d’habitatge i subministraments, l’equip de govern reserva ara 77.775,41 euros més per a 2021. Aquest fet permetrà mantindre, entre altres, el nou import dels vals de compra que l’Ajuntament d’Almassora va incrementar a la primavera davant l’increment de les necessitats de les famílies.

No en va, Creu Roja gestiona la distribució d’uns vals que han passat a ser de 40 euros per persona enfront dels 30 anteriors, igual que les famílies de fins a huit membres ja reben ajudes de 120 euros en contraposició als 100 euros vigents abans de l’arribada de la pandèmia. L’increment de la demanda d’ajuda social va quedar patent en els dos primers mesos de pandèmia amb més de 200 PEI concedides a famílies d’Almassora.

Els Serveis Socials municipals han destacat que el 40% dels expedients tramitats durant l’estat d’alarma corresponen a persones que no eren usuàries habituals del departament, que no havien rebut prestacions mai o feia molt de temps. Tal com reflecteix la memòria, les ajudes aborden despeses d’emergència i subministraments, les prestacions de conselleria per a pal·liar la COVID-19 i les ajudes autonòmiques a la infància.

En aquest sentit, l’edil de Serveis Socials, María José Tormo, ha valorat l’esforç realitzat per la plantilla del seu departament amb 2.314 trucades telefòniques ateses durant el primer estat d’alarma (72,86% realitzades per dones i 27,05% per homes) i un volum de programes que abasten: lliurament de lots d’alimentació i productes d’higiene, compra de medicaments, compres a domicili a majors, telèfon d’atenció a majors per a evitar la soledat o lectura de cartes a majors durant les visites d’atenció domiciliària, entre altres.

A més de l’increment en la reserva de fons per a les ajudes socials, l’Ajuntament d’Almassora també ha augmentat en 108.621,55 euros el pressupost de la Residència Municipal de la Tercera Edat en 2021 per a protegir a persones usuàries i plantilla de treballadors de l’impacte del coronavirus. En xifres percentuals, aquesta aposta per la seguretat del geriàtric suposa un augment del 7,05% respecte al pressupost vigent.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari