Almassora inicia el projecte de reforma de Sant Ferran i avinguda Castelló amb 675.000 euros

Externalitza l’assistència tècnica per a adjudicar les obres a l’estiu

Almassora inicia el projecte de reforma de Sant Ferran i avinguda Castelló amb 675.000 euros
18/03/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora ha proposat a Oficina Tècnica Tes S.L. com a adjudicatària de l’assistència tècnica per a les obres de remodelació del carrer Sant Ferran i l’avinguda Castelló, que tenen un pressupost de 675.000 euros. L’adjudicació del contracte està prevista per a la primera setmana d’abril amb l’objectiu que el gabinet extern present el projecte en dotze setmanes i així arrancar les obres a l’hivern, després de la seua licitació i adjudicació. Entre les novetats de l’actuació figura la integració de la perspectiva de gènere en totes les etapes del procés.

La Unió Europea, a través dels fons FEDER, costejarà el 50% de la inversió, mentre que el consistori farà el propi amb recursos ordinaris i més de 50.000 euros del crèdit concedit per Caixalmassora sense interessos. Aquest import correspon a l’assistència tècnica que el departament d’Urbanisme externalitza a través de l’acord marc, pioner a l’Ajuntament d’Almassora, previst per a agilitzar projectes.

L’assistència contempla els treballs d’enginyeria civil i industrial necessaris per a renovar l’entorn mitjançant una intervenció integral que inclou el tractament superficial, l’adequació de les instal·lacions existents i mitjançant la qual milloren les condicions d’accessibilitat i mobilitat de la zona. Per això, integrarà la perspectiva de sostenibilitat en la nova trama urbana d’aquestes dues importants vies de comunicació, degradades després del pas del temps i el canvi de les necessitats. Al temps, les obres resoldran el problema de drenatge de pluvials en l’avinguda Castelló i milloraran les connexions entre barris i amb la CV-18.

La previsió implica executar un projecte que millore els nivells de qualitat de viària urbana “recuperant espai públic per a la ciutadania i vianants, la millora de l’accessibilitat a causa de l’eliminació de barreres urbanístiques i la millora en l’autonomia dels desplaçaments dels col·lectius més vulnerables”. L’ordenació de l’entramat permetrà millorar les parades d’autobús, implantar carril bici, millorar les zones verdes i el mobiliari públic i revertir la distribució actual de calçada i voreres sense perjudicar la mobilitat dins de la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari