Almassora inicia hui el seu IV Festival de Curtmetratges amb rècord de participació

La Casa de la Cultura acull hui la inauguració de la IV edició del Festival Internacional de Curtmetratges d’Almassora amb rècord de participació. L’organització de l’esdeveniment ha registrat un total de 1.242 treballs, procedents de 45 països diferents, enfront dels 876 curts rebuts en l’última edició. D’aquesta manera, a partir de les 21.30 hores i amb entrada lliure fins a completar aforament, hui ja tindran lloc les primeres projeccions incloses en la secció oficial. A més, els escolars del municipi han iniciat aquest matí les sessions matinals i vespertines de curts que tindran lloc durant tota la setmana.

José Sacristán, Aitana Sánchez-Gijón, Luis Tosar, Belén Rueda, Amaia Salamanca, Daniel Guzmán, Carmen Cachi, Kira Miró i Nacho Guerreros, entre molts altres, són alguns dels actors que protagonitzen alguns d’aquests 36 curtmetratges de la secció oficial del Festival Alma. D’altra banda, cal destacar que els actors Nacho Guerreros i Javier Collado, reconeguts nacionalment, rebran l’Alma d’Or durant la setmana. El dijous serà el torn per a Nacho i el dissabte per a Javier, tots dos acudiran presencialment a recollir el seu guardó en una altra mostra més de la consolidació del festival a nivell nacional.

La qualitat dels treballs rebuts han complicat molt la selecció de les obres que finalment completen la secció oficial d’aquesta quarta edició. Així mateix, des de hui i fins al dijous inclòs, el Festival Alma projectarà els 36 curtmetratges que formen aquesta secció de l’esdeveniment. Totes elles a la Casa de la Cultura a partir de les 21.30 hores i amb entrada gratuïta fins a completar aforament. Més de 1.000 escolars d’Almassora també gaudiran d’aquestes produccions audiovisuals en sessions matinals i vespertines en el mateix lloc.

La Casa de la Cultura acollirà també aquest dissabte a partir de les 19 hores la gala de lliurament de premis als curtmetratges guanyadors del concurs. A més, María José Goyanes, una de les actrius històriques del cinema espanyol després de ser la primera a despullar-se damunt d’un escenari, acompanyarà al seu fill, Javier Collado Goyanes, en la recollida de l’Alma d’Or. D’altra banda, el dissabte en finalitzar la gala, els presents podran presenciar l’emissió d’un documental sobre Tambors de Passió d’Almassora.

Finalment, el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Almassora, Javier Mollá, ha agraït públicament la labor i gestió de Sergi González, director de l’esdeveniment, i tot el seu equip. “Sergi i el seu equip mostren la seua obstinació tenaç perquè Almassora gaudisca d’un festival de curtmetratges que cada vegada obté més repercussió a nivell nacional”. “Estem molt contents de rebre en el nostre municipi a tres dels actors més reconeguts a Espanya, així com de fer costat a aquells que estan començant el seu camí cinematogràfic”, ha afirmat l’edil.