Almassora iniciarà la reforma de la plaça Major de la Vila després de les festes per a garantir els bous

Almassora iniciarà la reforma de la plaça Major de la Vila després de les festes per a garantir els bous
21/09/2021 -

El departament d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Almassora ha fixat per al 18 d’octubre l’inici de la segona fase de conversió en zona de vianants de la Vila, coincidint amb la fi de les festes en honor a la Mare de Déu del Roser, previstes del 8 al 17. L’objectiu d’aquesta decisió passa per evitar que se solapen les obres amb els festejos de bous al carrer per tot just uns dies.

D’aquesta manera, els tècnics municipals del departament i l’empresa Ravi Obras, Transportes y Excavaciones, encarregada de l’execució de la reforma, apuraran al límit el termini legal per al començament de les obres, que tenen sis mesos de duració, per a evitar les molèsties de compatibilitzar totes dues actuacions sense ser imprescindible. Alcaldia i constructora ja han formalitzat el contracte.

L’Ajuntament entén que la demora de tot just unes dies en el començament de les obres no afectarà el resultat del calendari de treball, marcat també pels terminis del Ministeri per tractar-se d’una obra cofinançada al 50% per fons FEDER de la Unió Europea. Així, l’adjudicatària evitarà el clos i senyalització d’un tram de l’actuació i podrà iniciar la seua comesa amb total llibertat de moviment pel barri antic una vegada finalitzades les festes.

Banc solar amb USB

La reforma de la plaça Major i els carrers adjacents inclou elements innovadors com un banc solar amb un port USB doble per a la recàrrega de dispositius electrònics. Quatre jardineres, tres papereres i altres cinc bancs comuns completen les millores presentades per Ravi.

En aquests sis mesos d’execució, l’empresa castellonenca abordarà 2.187,75 metres quadrats de reforma que inclou la plaça Major i els carrers San Miguel, Sant Cristòfor, Sant Roque, Sant Joan, travessia Eiximeno i els carrers Verge dels Dolores i Verge de la Llum. L’eliminació de vorades, la construcció de la via pública a una única altura i la modernització dels serveis públics del barri antic són les claus d’una reforma que va eixir a concurs públic per 449.000 euros.

De manera paral·lela, el consistori habilitarà com a nou pàrquing públic el solar llogat al costat de la plaça de la Molineta per a esmenar l’eliminació de places després de la reforma de la plaça Major. L’Ajuntament ha triat aquest espai de 3.000 metres quadrats i capacitat per a uns 120 vehicles per a facilitar l’aparcament de residents i visitants coincidint amb la conversió en zona de vianants d’una nova fase en el barri antic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari