Almassora inicia la votació de les propostes veïnals en els pressupostos participatius de 2023

Almassora inicia la votació de les propostes veïnals en els pressupostos participatius de 2023
16/06/2022 -

L’Ajuntament d’Almassora ha obert el termini perquè la ciutadania participe en la votació de les propostes veïnals en els pressupostos participatius de 2023 amb un valor total de 160.000 euros. La Regidoria de Participació Ciutadana ha registrat quasi un centenar de sol·licituds de competència municipal per part del veïnat.
Les persones interessades a votar alguna de les propostes tenen un mes per a fer-lo, concretament fins al 15 de juliol. Per a això és imprescindible ser major de 16 anys i estar empadronat en el municipi. Per a participar han d’accedir a la pàgina web del consistori, www.almassora.es, i entrar en l’apartat titulat Pressupostos participatius 2023 que apareix en la part dreta del portal.

La ciutadania podrà valorar els diferents projectes oferits dividits en quatre categories que compten, cadascuna, amb un pressupost de 40.000 euros. Els usuaris hauran de puntuar del zero al cinc cada iniciativa i, al final del període, hi haurà una proposta guanyadora de cada bloc, és a dir, un total de quatre guanyadores que es materialitzaran en els pressupostos participatius del pròxim exercici.

Un dels quatre grups està dirigit a la millora del mobiliari urbà i espais públics. Algunes de les propostes giren entorn de la instal·lació de parcs i horts urbans, marquesines en les parades d’autobús, zones recreatives, guals, arbratge o zones d’exercici a l’aire lliure. Un altre dels apartats és el destinat a la inversió en sostenibilitat i medi ambient, que ha recollit sol·licituds com crear parcs saludables en els quals estiga prohibit fumar, més zones verdes o instal·lar cartells educatius, entre altres.

D’altra banda, el bloc reservat per a incentivar activitats socioculturals i juvenils compta amb propostes en relació a cursos, tallers de formació o activitats d’oci. Finalment, el pla d’inversió en accessibilitat recull idees per a, per exemple, construir un parc adaptat a necessitats de mobilitat reduïda, instal·lar arbres i bancs amb ombra, col·locar un radar tram en camí la Mar i construir una vorera en la mateixa zona.

Després de finalitzar aquesta fase el 15 de juliol, els tècnics municipals revisaran les votacions i, el 17 de juliol, presentaran els resultats al veïnat. La regidora de Participació Ciutadana, María Luisa Renau, ha valorat positivament el nombre de sol·licituds rebudes (97), que ha superat al de l’any anterior (68). “L’objectiu principal és que la ciutadania trasllade les seues iniciatives per a millorar el municipi i siguen partícips de la despesa pública”, apunta l’edil de l’àrea.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari