Almassora iniciarà les obres de la Vila la setmana vinent

Els primers treballs abordaran els voltants de la plaça Major sense afectar-la

Almassora iniciarà les obres de la Vila la setmana vinent
14/11/2021 -

La segona fase de conversió en zona de vianants de la Vila d’Almassora arrancarà la setmana vinent en el barri antic després de la recepció de l’informe favorable de la Conselleria de Cultura. Els treballs començaran a la fi de setmana amb el trasllat de materials i maquinària fins als voltants de la plaça Major, en tant que els treballs començaran pels carrers adjacents i no serà fins més avançada l’obra quan coincidisquen amb la renovació de la plaça porticada.

Així ho han convingut els tècnics del departament municipal d’Urbanisme amb l’empresa adjudicatària de la reforma, Ravi Obras, Transports i Excavacions, que a mitjan la setmana vinent iniciarà l’apilament de materials en les proximitats de la plaça Major per a avançar una obra que suposarà l’eliminació de vorades, construcció de vorera a una única altura i renovació de serveis auxiliars per a millorar les prestacions ciutadanes.

En aquesta ocasió, la reforma abordarà durant sis mesos millores als carrers San Miguel, Sant Cristòfol, Sant Roc, Sant Joan, Mare de Déu dels Dolors, Mare de Déu de la Llum, travessia Eiximeno i plaça Major i té un cost de 430.559,04 euros a finançar entre l’Ajuntament d’Almassora i els fons FEDER de la Unió Europea després d’un concurs públic valorat en 449.000 euros.

Tal com reflecteix el plec de condicions de la licitació, l’obra afectarà 2.1875,75 metres quadrats i suposa una reserva de crèdit de 75.154,09 euros per a l’execució de treballs durant l’exercici vigent i altres 355.404,95 euros per al gruix de l’actuació en els primers mesos de 2022.

La conversió en zona de vianants dels carrers inclosos en la reforma coincideix amb l’obertura d’un solar de 3.000 metres quadrats i capacitat per a 120 vehicles al costat de la plaça de la Molineta per a facilitar l’aparcament al costat del barri antic i conciliar la necessitat d’estacionament del veïnat i la protecció de la Vila, catalogada com Bé d’Interés Cultural (BIC).

La defensa del patrimoni és la clau d’una reforma que optarà per paviment de pedra per a oferir sensació d’amplitud i que seguirà el mateix codi ja realitzat en la primera fase de les obres. Així, tots els trams reformats inclouran informació dels edificis catalogats, dotacionals i aquells amb interés arqueològic a través de la senyalització específica.

La posada a punt del barri més antic d’Almassora inclou també la renovació de la xarxa de subministrament d’aigua potable amb la substitució de les velles conduccions de fibrociment per altres de polietilé més gran. D’igual forma, la xarxa elèctrica disposarà de canalitzacions entubades subterrànies i arquetes en cada encreuament de carrers per a eliminar encreuaments aeris existents quan les companyies actuen, tal com succeirà amb les empreses de telefonia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari