Almassora injectarà 100.000 euros més a la residència de majors en 2021 per a protegir-los de la COVID

Almassora injectarà 100.000 euros més a la residència de majors en 2021 per a protegir-los de la COVID
12/12/2020 -

L’Ajuntament d’Almassora incrementarà en 108.621,55 euros el pressupost de la Residència Municipal de la Tercera Edat en 2021 per a protegir a persones usuàries i plantilla de treballadors de l’impacte del coronavirus. L’equip de govern ha previst un augment del 7,05% dels fons que dedica anualment al manteniment i gestió del centre de l’avinguda Generalitat davant la situació de vulnerabilitat que afronta el col·lectiu enfront de la malaltia.

“Volem valorar aqueix esforç que han fet treballadors, majors i familiars i que ha suposat que no s’haja produït cap contagi durant tots aquests mesos i, per damunt de tot, dotar de més recursos al centre perquè es mantinga aqueixa protecció mentre dure la pandèmia”, ha destacat l’alcaldessa, Merche Galí.

D’aquesta forma, el geriàtric passarà de gestionar un pressupost d’1.538.572,37 euros en 2020 a 1.647.193,92 euros l’any vinent. Aquest fet comporta, segons la primera edil, que Almassora tinga unes ràtios de personal per nombre d’interns per damunt de la mitjana de la Comunitat Valenciana, “símbol de la qualitat d’un servei excepcional per als nostres majors”.

De fet, dels 1,6 milions d’euros de pressupost total, el capítol de personal absorbeix 1.372.376,46 euros, xifra que representa el 83,31% dels comptes de la residència. La resta de la despesa, 269.042,92 euros en béns corrents, atén les necessitats de funcionament d’un servei que inclou també teràpies ocupacionals, acompanyament, infermeria, metge, fisioteràpia, podologia, perruqueria, transport adaptat i sala de visites, entre altres prestacions.

En aquests moments, seguint les recomanacions de Sanitat recollides en l’informe de restricció de mobilitat en residències de majors, ja no existeixen restriccions de les visites, que es produeixen de manera ordinària amb pautes específiques per a la prevenció del coronavirus: una única persona amb cita prèvia, distància de seguretat i obligatorietat de portar màscara. En cas de simptomatologia compatible amb COVID-19 les visites queden anul·lades per telèfon.

La primera edil ha agraït a familiars i treballadors la seua “sensibilitat i responsabilitat” durant aquests mesos per a protegir a un dels col·lectius més vulnerables que, “gràcies als estrictes protocols ha superat els pitjors mesos de la pandèmia en la residència municipal en un entorn de seguretat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari