Almassora instal·larà al juliol l'anell de fibra òptica per 173.000 euros

Almassora instal·larà al juliol l'anell de fibra òptica per 173.000 euros
21/06/2022 -

L’empresa Manteniment i operació d’infraestructures S.L., adjudicatària del contracte de canalització i estesa d’anell de fibra òptica d’Almassora, començarà en 15 dies la instal·lació de la infraestructura per 173.616,49 euros. L’actuació, inclosa en el pressupost de 2022, està cofinançada pels fons FEDER de la Unió Europea al 50%.

Les obres d’adequació de la via pública per a tendir la xarxa tenen una duració de quatre mesos que, a la seua fi, permetran un millor intercanvi d’informació per xarxa entre els edificis municipals. L’actuació inclou altres millores com el manteniment de l’enllumenat públic o la incorporació de nova canalització en aquelles zones on no existeix soterrament de l’enllumenat elèctric. Els tècnics d’Urbanisme han puntualitzat que la intervenció arrancarà en diversos punts de manera simultània per a accelerar les obres.

El nou anell reduirà la possibilitat que es produïsquen corts en les connexions i permetrà que es connecten les infraestructures i eines d”smart city’ de manera radial. Així figura entre els objectius de fons FEDER encaminats a implantar les noves tecnologies en la vida de la ciutat. De fet, forma part de la línia d’actuació ‘Administració electrònica i TIC’ de la subvenció europea.

Aquest contracte que comença ara inclou la reparació de canalització d’enllumenat en aquells trams que permeten usar-ho per a l’estesa de fibra i línia d’enllumenat públic o la nova canalització en les zones més deteriorades. És per això que aquest capítol és el que més inversió engloba del contracte (79.533,80 euros), seguit del desplegament d’instal·lació de telecomunicacions (38.404,28 euros) i treballs previs i demolicions (15.848,31 euros), entre altres.
La inversió, no obstant això, assumeix altres millores com la reparació de la infraestructura per a enllaçar nous quadres d’enllumenat amb el sistema de telegestió central municipal, la nova canalització i el desplegament de cable de fibra òptica i les connexions necessàries per als serveis existents amb subministrament de l’electrònica necessària per a la seua posada en marxa.

L’adjudicació del contracte el mes passat a l’empresa que va presentar la millor oferta de les tres suposa ara l’inici dels treballs per a activar el circuit entre els edificis municipals d’Almassora en un nou avanç cap a l’administració electrònica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari