Almassora invertirà més de 64.000 euros per a reciclar fem orgànic en 2021

Almassora invertirà més de 64.000 euros per a reciclar fem orgànic en 2021
30/12/2020 -

La Regidoria de Gestió de Residus de l’Ajuntament d’Almassora invertirà 64.602,79 euros per a reciclar fem orgànic durant l’any vinent. L’empresa responsable del servei, Foment de Construccions i Contractes (FCC), instal·larà 86 contenidors de color marró repartits per tota la localitat. Els col·legis, les zones pròximes a restaurants o bars i altres punts del municipi comptaran amb aquests contenidors de reciclatge. D’aquesta manera, el consistori complirà amb la normativa europea que obliga a oferir aquest servei a la ciutadania a partir de 2021.

Els contenidors, que ja estan preparats en la planta de FCC per a situar-los, comptaran amb informació respecte al fem orgànic, tant en el propi depòsit com en un un panell informatiu de cartó que acompanyarà a tots els recipients per a un ús correcte per part dels veïns. Així, els usuaris podran usar aquests contenidors per a llançar: corfes d’ou, marisc o fruita seca, fruita i verdura, carn i peix, aliments caducats o paper de cuina i taps de suro.

D’altra banda, l’Ajuntament ja treballa en una campanya de conscienciació perquè la població faça un ús adequat d’aquests. Per a això, el consistori ha previst contractar a un educador ambiental que explicarà als menors en els centres escolars i als treballadors de restauració quins aliments poden tirar en els contenidors de fem orgànic. A més, aquest educador ambiental també recorrerà Almassora amb l’objectiu d’informar de l’ús correcte al veïnat que s’aproxime als depòsits de fem orgànic situats pel municipi.

L’àrea de Gestió de Residus de l’Ajuntament ha pactat amb la signatura responsable la recollida de fem d’aquests recipients tots els dilluns, dimecres, dijous i dissabte des que el servei entre en marxa durant l’any vinent. En aquest sentit, l’equip de govern ja treballa en la modificació del contracte de residus per a poder afegir aquest servei durant els següents anys.

Finalment, el regidor de Gestió de Residus en el consistori, Javier Martí, ha valorat la inversió en reciclatge que realitzarà Almassora en 2021 “hem fet una aposta necessària pel medi ambient per a l’any vinent, els veïns comptaran amb un contenidor nou per a poder realitzar un procés de reciclatge encara més selectiu, sobretot en llocs que produeixen grans quantitats de residus com els col·legis o els restaurants”, ha declarat l’edil de l’àrea.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari