Almassora involucra a la corporació i el veïnat en les millores de Botànic

El ple, que rebutja la proposta del PP, consensua una reunió amb Subdelegació

Almassora involucra a la corporació i el veïnat en les millores de Botànic
15/12/2020 -

El ple de l’Ajuntament d’Almassora va acordar aquest dilluns per unanimitat la sol·licitud d’una reunió amb la Subdelegació del Govern sobre la problemàtica existent en el barri de Botànic Calduch en la qual puguen participar els portaveus de tots els grups polítics i representants de l’associació de veïns.

L’objectiu implica plantejar en aquesta reunió les propostes per a millorar en matèria de seguretat, segons les esmenes presentades pel portaveu socialista, Santiago Agustí, a la proposta del Partit Popular, que no va registrar cap suport de Partit Socialista, Ciutadans ni Compromís a la seua petició de convocar urgentment a la junta local de seguretat.

En canvi, el text modificat va collir la unanimitat de tots els grups, que van considerar fora de lloc la proposta del Partit Popular d’instal·lar una reguarda de la Policia Local en un barri que va patir l’enderrocament del centre situat en la mateixa plaça durant l’última legislatura del PP en el govern local, el juliol de 2014. En aquells dies, l’equip de govern va destinar 42.047,50 euros per als treballs de demolició com a única resposta als problemes de convivència del barri.

En aquesta línia, el portaveu socialista va demanar “rebaixar el nivell polític”, involucrar a tots els grups en el consens de les solucions i participar conjuntament en la reunió amb Subdelegació per a conéixer les dades reals dels tècnics sobre el barri enfront de la proposta de convocar a la junta local de seguretat, en la qual no podrien participar representants veïnals ni la resta de la corporació municipal.

Agustí va recordar les actuacions executades dins de l’àmbit competencial de l’Ajuntament, que són la millora de la il·luminació, la renovació de la zona de jocs i dels bancs de la plaça, les labors de jardineria eliminant els tarongers a petició del veïnat, la intensificació de la vigilància policial, la incorporació de mesures de seguretat viària com els nous passos de vianants i, en 2021, la gestió d’una subvenció atorgada per Conselleria que aconsegueix els 100.000 euros per a l’adequació i accessibilitat dels voltants de la plaça.

D’igual forma, la portaveu de Compromís, Diana Belliure, va retraure al PP que “si quan governaven no van ser capaços de gastar-se 120.000 euros que costava reformar aqueixa instal·lació de la plaça perquè els semblava que era massa diners ni de casualitat s’hagueren plantejat construir allí unes dependències de la Policia Local”. Cal recordar que en aquells dies un grup de representants veïnals van recollir signatures per a adequar la cafeteria de la plaça o convertir les instal·lacions en una biblioteca o local social, actuacions que l’equip de govern va descartar i va executar l’enderrocament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari