Un passeig pel Millars, a un ‘clic’ a Almassora amb una aplicació

Un passeig pel Millars, a un ‘clic’ a Almassora amb una aplicació
12/01/2022 -

L’Ajuntament d’Almassora ha creat l’APP BirdingAlmassora per a oferir un recorregut al visitant per la desembocadura del Millars. L’eina ofereix una audioguia perquè l’usuari no haja de llegir en la pantalla del mòbil mentre coneix les Goles, zona protegida pel seu alt valor ecològic. L’APP estarà disponible en la Play Store a partir de la setmana vinent.

L’APP mostra informació per a arribar als diferents punts d’interés, com a informació sobre les llacunes, les torres panoràmiques, l’observatori d’ocells, els panells informatius i l’àrea recreativa, així com les diferents rutes de la desembocadura i les seues variants. Entre aquestes figura la Via Augusta, la senda de les Goles SLV-26, vies ciclistes o la cicloruta CR-18, entre altres.

L’aplicació disposa de diferents apartats amb informació detallada de les espècies autòctones agrupades per espais, com a aigües obertes, canyissars i canyars i fangs. Aquesta eina ofereix també so gravat en la zona per a situar al visitant expert en albirament d’ocells, el públic al qual vol arribar l’Ajuntament d’Almassora per a fomentar el turisme de naturalesa.

L’apartat Paisatges mostra informació d’Almassora, i especialment de la desembocadura del Millars, amb un espai destacat per a les vistes panoràmiques aèries amb una locució amena i sonorització. Els hàbitats inclouen les Goles, canyars i canyissars, prats humits i junquers, prats secs mediterranis, escarps i talussos, llacunes, així com el nucli urbà i cultius. Cadascun d’aquests hàbitats disposa d’una icona que en prémer-lo reprodueix els sons propis de l’avifauna que els habita.

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, i el regidor de Turisme, Joan Antoni Trenco, presentaran aquesta eina la setmana vinent en FITUR, fira a la qual la localitat acudeix per primera vegada després de la concessió de la primera bandera blava de la seua història per a la platja de Benafelí. La localitat defensarà en la fira els atractius de ser una de les poques poblacions que compta amb la desembocadura d’un riu, un jaciment arqueològic i un barri antic BIC com és la Vila.

“Hem de posar en valor tot el potencial, amb especial interés per la naturalesa en un moment com l’actual en el qual la pandèmia ens porta a gaudir dels espais a l’aire lliure”, ha defensat l’alcaldessa. En aquest sentit, potenciar el paisatge del Millars serà clau en les accions turístiques de l’Ajuntament d’Almassora.

Les 424 hectàrees que abasten els últims 16 quilòmetres del riu concentren “un paradís ornitològic en què es donen cita durant tot l’any, o seguint el pas que marquen les estacions, més de 200 espècies diferents d’ocells”. La proximitat de la mar afavoreix, a més, la visita d’ocells marins fins a l’interior del riu, un altre atractiu per a acostar visitants fins a les Goles.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari