Almassora licita la nova comissaria de Policia per 600.000 euros en un recinte ampliat

Les obres, que duraran huit mesos, permetran recuperar l’edifici abandonat en 2012

Almassora licita la nova comissaria de Policia per 600.000 euros en un recinte ampliat
06/09/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora ha tret a licitació les obres de reforma de l’edifici que albergarà la nova comissaria de la Policia Local. Els treballs, valorats en 600.000 euros, estan cofinançats al 50% per l’administració local i la Generalitat Valenciana. El termini d’execució de la reforma és de huit mesos, per la qual cosa les obres s’estendran entre 2021 i 2022 en el bloc del carrer Indústria.

Tal com figura en la memòria d’iniciació de l’expedient, l’antic Institut de Qualitat de l’Edificació, construït en 1977 i abandonat des de 2012, passarà a ser la comissaria de Policia Local en un recinte ampliat. De la superfície construïda actual de 427,42 metres quadrats, el nou bloc sumarà altres 216,27 metres quadrats destinats a vestuaris fins a sumar 643,69 metres quadrats.

La distribució consisteix en un espai central destinat a usos comuns (formació i reunions, entre altres) envoltat per despatxos. La parcel·la actual, que està barrada, prescindirà d’aqueixa separació i sumarà nous accessos, el del públic recaurà en la façana principal, per a obrir aquest espai públic a l’entorn. Inclourà depòsit de vehicles, zona d’entrenament esportiu, aparcament de motos i vehicles i diverses zones enjardinades.

La nova central estarà dotada de despatxos, sala de visites, sala polivalent, armer, sala d’atestats, aula d’informàtica, vestíbul, banys i menjador per a la plantilla, entre altres instal·lacions. El disseny del departament d’Urbanisme compta amb el vistiplau de la Policia Local per a atendre les seues necessitats, que no poden satisfer les actuals dependències a causa del creixement de la població i els nous reptes del Cos.

Les empreses interessades a optar a la reforma tenen 20 dies naturals a comptar des de l’endemà a la publicació de l’anunci en el perfil del contractant per a presentar les seues ofertes. Una vegada adjudicats els treballs, els tècnics del departament d’Urbanisme supervisaran l’avanç d’una obra que permetrà recuperar un edifici abandonat i millorar les prestacions a la ciutadania.

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha recordat que aquesta millora és fruit de l’acord amb la Generalitat Valenciana per a cofinançar la rehabilitació de l’espai i dotar-lo de les necessitats que demanda Policia i veïnat. D’aquesta manera, el trasllat al polígon Millars incrementarà la vigilància de l’extraradi de la localitat i l’entorn de l’estació de ferrocarril, al mateix temps que deixarà lliure les oficines situades actualment en la planta baixa de l’edifici consistorial.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari