Almassora licita les obres per a instal·lar l’anell de fibra òptica per 200.000 euros

Almassora licita les obres per a instal·lar l’anell de fibra òptica per 200.000 euros
10/02/2022 -

L’Ajuntament d’Almassora ha acabat els plecs per a licitar les obres de canalització i estesa d’anell de fibra òptica per 197.578,1 euros. Les obres tenen una duració de quatre mesos i satisfaran la necessitat de millorar l’intercanvi d’informació entre els edificis municipals a través de la xarxa. L’actuació, inclosos en el pressupost de 2022, està cofinançada pels fons FEDER de la Unió Europea al 50%.

L’objectiu passa per aconseguir un intercanvi d’informació òptim que permeta el desenvolupament tecnològic per a agilitar tràmits telemàtics i permetre un correcte desplegament d’elements per a la implantació d’infraestructura entorn de la ‘smart city’. El projecte consisteix a crear la infraestructura necessària i realitzar el desenvolupament de fibra òptica per a interconnectar i donar servei a tres tipus d’actuacions.

En primer lloc, repararà la infraestructura d’enllumenat públic existent millorant el manteniment de la xarxa d’enllumenat públic actual i permetent l’estesa de cable de fibra òptica que permetrà enllaçar nous quadres d’enllumenat amb el sistema de telegestió central municipal.

En segon lloc, implantarà la nova canalització de 40 mil·límetres en zones on no existeix canalització enterrada d’enllumenat públic o en zones on no és viable l’estesa a través de la canalització d’enllumenat actual. Finalment, suposarà el desplegament de cable de fibra òptica i connexions necessàries per als serveis existents amb subministrament de l’electrònica imprescindible per a la posada en marxa.

D’aquesta manera, l’anell disminuirà la probabilitat de corts en les connexions i permetrà que es connecten infraestructures i elements de ‘smart city’ de manera radial. El contracte contempla la reparació de canalització d’enllumenat en aquells trams que possibilite el seu ús per a l’estesa de fibra conjuntament a la línia d’enllumenat públic. En aquells trams on la canalització està molt deteriorada o és inexistent per tractar-se de línia aèria engrapada a façanes, s’executa una nova canalització.

La canalització és el capítol que major inversió suposa (79.533,80 euros), seguida del desplegament d’instal·lació de telecomunicacions (38.404,28 euros) i treballs previs i demolicions (15.848,31 euros), entre altres. En aquest sentit, els criteris bàsics d’adjudicació prevaldran l’aspecte qualitatiu a través de la memòria i anàlisi del projecte i les millores proposades (90%), mentre que els criteris econòmics suposaran el 10% de la valoració.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari