Almassora mantindrà congelats tots els impostos en 2022 malgrat la pujada de la despesa pública

L’equip de govern descarta augmentar els preu per a fomentar la recuperació

Almassora mantindrà congelats tots els impostos en 2022 malgrat la pujada de la despesa pública
05/11/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora congelarà, un any més, tots els impostos en 2022. L’acord entre els dos grups polítics que conformen l’equip de govern, PSPV i Ciutadans, marcarà el pressupost en confecció per al pròxim exercici. El pacte per a mantenir els preus dels impostos municipals contrasta amb l’increment de la despesa pública i la reducció dels ingressos que patirà l’administració local a partir de gener.

Així, l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, i el regidor d’Hisenda, Santiago Agustí, han tancat l’acord aquest matí amb el portaveu de Ciutadans, Javier Mollá, per a fomentar la recuperació econòmica de les famílies després de la COVID. La pressió fiscal es mantindrà en un exercici que apostarà de nou per l’obra pública per a finalitzar les construccions pendents i iniciar altres projectes ambiciosos com IES Álvaro Falomir.

La congelació coincidirà amb un increment de les despeses que assumirà l’Ajuntament en 2022. Entre altres, figura un augment en l’apartat mediambiental amb més de 350.000 euros del cost de la gestió de residus respecte a l’exercici vigent, la compra de més contenidors de depòsits orgànics i el programa d’educació ambiental. El consistori també veurà afectades els seus comptes per la pujada del pressupost en els contractes de gestió del complex esportiu la piscina municipal i de jardineria amb l’objectiu d’oferir un millor servei a la ciutadania.

“Serà un pressupost per a arrancar la reactivació després de la pandèmia i, encara que aquest ajuntament també es veu en dificultats perquè no serà possible cobrar les plusvàlues, malgrat que l’IPC està disparat i els costos energètics en el manteniment dels edificis públics també suposen una càrrega per a l’Administració, pensem que ara no és el moment d’augmentar la pressió fiscal sobre els nostres contribuents”, segons l’alcaldessa.

D’aquesta manera, “les polítiques d’aquest equip de govern aniran enfocades a millorar els serveis públics sense que això supose cap pujada d’impostos, la mateixa política que ja activem en la primera legislatura amb responsabilitat de govern”, segons ha valorat la primera edil.

El pressupost municipal estarà llest per a la seua aprovació en les pròximes setmanes, després que tots els departaments hagen traslladat les seues previsions d’ingressos i despeses per al nou exercici a l’àrea d’Intervenció. El tancament de l’exercici vigent coincidirà també amb el pagament dels 470.613 euros del pla Reactivem Comerç a prop de 160 autònoms i microempreses per a fomentar la recuperació econòmica després de la pandèmia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari