FACSA invertirà més de 200.000 euros en la renovació de la xarxa d’aigua potable d’Almassora

FACSA invertirà més de 200.000 euros en la renovació de la xarxa d’aigua potable d’Almassora
12/04/2021 -

L’empresa FACSA, concessionària del servei d’aigua potable de l’Ajuntament d’Almassora, invertirà 205.915,77 euros en 2021 en la renovació de les infraestructures d’aigua potable de la localitat. El pla director consensuat entre la institució i la mercantil determina els projectes i objectius per a garantir una millora del servei a la clientela i el correcte manteniment de la xarxa.

Així ho detallarà demà el regidor de Serveis Públics, Joan Antoni Trenco, en comissió als portaveus dels grups polítics amb representació municipal. L’edil abordarà un document que defineix tècnicament i econòmicament les obres d’ampliació, renovació o millora de les infraestructures d’aigua potable, segons les instruccions del pla director. A més de les obres corresponents a 2021, FACSA executarà actuacions pendents del passat exercici i valorades en 20.932,27 euros.

En concret, en 2021 abordarà la reparació de clivelles en el depòsit de Tellado, el clos de les parcel·les de les instal·lacions, la renovació de les vàlvules d’entrada al depòsit de relevació i dels quadres elèctrics dels pous 2 i 3. D’altra banda, enguany tindrà lloc la millora de la sectorització en la fase 2, la instal·lació de presa per a càrrega de cubes i la renovació de la xarxa d’aigua potable a l’entorn de la plaça Sant Jaume i en un tram de la plaça d’Almassora. A més d’aquestes actuacions, el projecte d’enguany també inclou l’estudi de solucions per al tanc de tempestes del SUPOI-8 i el condicionament del pou 3.

Els treballs es produeixen després de les millores de la xarxa d’aigua potable dels carrers Las Farolas i Garbí i l’avinguda Mediterrània, totes elles en la zona costanera de la localitat. Les intervencions van resoldre els problemes constants de fugides i subministraments que patia el veïnat amb l’objectiu de garantir el proveïment d’aigua per als habitatges a llarg termini.

L’edil ha assenyalat que aquestes intervencions “estan distribuïdes per zones en funció de les condicions i antiguitat de cada tram i amb l’objectiu de minimitzar les molèsties al veïnat i impedir talls de subministrament en la xarxa”. És per això que el departament s’ha compromés també a millorar el sistema d’avisos en cas d’obres programades per a evitar les molèsties als abonats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari