Almassora matricula a més del 84% d'escolars de tres anys

Almassora matricula a més del 84% d'escolars de tres anys
12/09/2022 -

Els sis col·legis públics d’Almassora comptaran aquest període lectiu de 2022-2023 amb un 84,4% de xiquetes i xiquets amb tres anys a les seues aules. Dels 263 menors nascuts en 2019, 222 estan matriculats en algun dels centres educatius de la localitat. L’alcaldessa, Merche Galí, i la regidora de l’àrea, Raquel Barberá, han acudit aquest matí a l’inici del curs en el col·legi Santa Quitèria per a recordar a mares, pares i professorat que aquest serà l’últim any que duran a terme les classes en barracons.

Un total de 2.074 estudiants, tant d’Infantil com Primària, de cinc col·legis de la localitat han començat hui les classes, excepte 393 menors de l’Ambaixador Beltrán, que començaran el 14 de setembre, segons ha notificat la Conselleria d’Educació. Quant als instituts i cicles, l’IES Álvaro Falomir comença el curs amb 810 estudiants i el Vila-roja amb 805 matriculats.

Per tant, Almassora compta amb 2.467 escolars entre els seus sis centres. El Regina Violant es posiciona com el centre educatiu amb la xifra d’alumnat més alta amb un total de 674 matriculats, li segueixen el Cardenal Cisneros amb 430 i Germans Ochando amb 425 xiquetes i xiquets. En quarta posició es troba l’Ambaixador Beltrán amb 393 alumnes, en cinquena l’Errando Vilar amb 360 escolars i, finalment, el Santa Quitèria amb 185 matriculats.

Així mateix, aquest curs lectiu continua amb el programa d’aules de dos anys per a facilitar la conciliació laboral i familiar després de l’èxit de l’any passat. Així, els 61 xicotets de dos anys que hui inicien la seua etapa escolar, entre Germans Ochando, Regina Violant i prompte en Ambaixador Beltrán, se sumen als estudiants de tres anys que estudiaran en algun dels sis col·legis públics d’Almassora.

En un altre ordre de coses, l’estudiantat i professorat d’Ambaixador Beltrán s’incorporaran en els pròxims dies en l’edifici reformat. Les xiquetes i els xiquets començaran les classes en una construcció sostenible, amb grans finestrals per a aprofitar l’entrada de llum i ventilació natural, accessible, centrada en amplis espais comuns i adaptada també a les necessitats de menors de dos anys. A més, l’equip docent compatibilitzarà les classes amb les obres de la nova zona esportiva conforme el passat període lectiu.

Galí ha agraït als operaris de l’empresa adjudicatària, al personal tècnic de l’Ajuntament i Conselleria, a més dels empleats del Servei Municipal de Manteniment i Logística (SMML) i al professorat i equip directiu del centre, els seus esforços a contrarellotge perquè tot estiga en perfectes condicions el dimecres 14.

Cal recordar que, al llarg del trimestre acadèmic, l’empresa Civicons treballarà en les obres del col·legi Santa Quitèria perquè l’alumnat inicie el curs 2023-2024 en un centre totalment reformat i en les condicions adequades. La nova construcció comptarà amb una superfície total de 5.041,70 metres quadrats, amb tres unitats d’Infantil, sis de Primària i un menjador amb capacitat per a 180 comensals repartits en dos torns.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari