Almassora mitigarà inundacions en zona urbana amb 42.000 euros

Almassora mitigarà inundacions en zona urbana amb 42.000 euros
13/05/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora ha sol·licitat a la Diputació Provincial de Castelló la subvenció de 42.000 euros amb càrrec al Pla Reactivem Castelló – Obres que permetran executar obres en la xarxa de pluvials per a evitar inundacions en el nucli urbà. Els tècnics municipals han valorat tres intervencions que augmentaran la capacitat d’evacuació en episodis de pluges intenses i disminuiran les incidències en diversos punts de la zona centre del terme municipal.

D’una banda, els tècnics pretenen que el col·lector de pluvials evacue directament a la xarxa que aboca al riu Millars sense passar per les instal·lacions de la depuradora ja que el col·lector d’entrada a aquest recinte és incapaç d’admetre el cabal procedent del col·lector de pluvials de l’avinguda Generalitat “fins i tot en pluges d’intensitat mitjana”. La previsió passa per prolongar la canalització amb canonada i pous de regruix per a salvar per davall de les xarxes existents.

No en va, l’Ajuntament d’Almassora emmarca la seua sol·licitud a les ajudes provincials dins de l’apartat ‘Renovació o nova implantació de xarxes de sanejament o recollida d’aigües pluvials’. Així, un altre dels punts inclosos en la subvenció és la creació de nous punts de recollida de pluvials en la zona de Boqueres amb carrer Barcelona i la seua connexió al pou de capçalera del col·lector de 315 mil·límetres de carrer Alacant.

En tercer lloc figura la col·locació d’una reixa interceptora a l’inici del carrer Sant Jaume que filtrarà gran part de les aigües d’escolament procedents del polígon industrial Millars per a desviar-les a la xarxa de reg i dispersar-les en la zona del SUPOI-1, evitant d’aquesta manera el col·lapse de la xarxa de fecals al carrer Sant Jaume.

Asfaltat

L’empresa encarregada dels treballs d’asfaltat ha començat hui la seua intervenció al carrer Transformador, entre Sant Pau i Nou d’octubre. A continuació es desplaçarà al carrer Eslida, Sant Ferran amb Elcano i Elcano amb Pizarro. Els treballs continuaran la setmana vinent en la carretera de Borriana, la Mar, Darremur, Sant Tomàs i Sant Crist entre Sant Rafael i Caritat.

Tal com ha indicat el Servei Municipal de Manteniment i Logística (SMML), encarregat de la contractació d’aquesta actuació en via pública, es tracta d’intervencions urgents per l’estat del paviment en aquestes zones amb l’objectiu de garantir la seguretat del trànsit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari