Almassora modernitza el polígon Mijares amb més de 200.000 euros

Les empreses tindran 20 dies per a optar a la reforma del recinte industrial més antic

Almassora modernitza el polígon Mijares amb més de 200.000 euros
18/08/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora ha reservat 201.539,18 euros per a les obres de millora i modernització del polígon Industrial Millars, segons ha avançat el regidor d’Hisenda, Santiago Agustí. Al temps, el departament municipal d’Urbanisme ha redactat el plec de condicions tècniques, que se suma a la memòria justificativa elaborada per Alcaldia per a avançar els treballs.

L’informe de replanteig previ de l’arquitecte municipal ratifica sobre el terreny la realitat geomètrica de l’obra i confirma que l’Ajuntament té plena disponibilitat dels terrenys i instal·lacions a utilitzar en l’execució de les obres i que disposa de les autoritzacions i concessions administratives que són precises per a la seua execució. Les empreses interessades a optar al concurs públic tenen un termini de 20 dies per a presentar les seues ofertes després de la publicació de l’anunci en el perfil del contractant.

En concret, el pressupost ascendeix a 166.561,30 euros corresponents a l’execució del contracte, a més dels 34.977,87 euros en concepte d’IVA per a la seua materialització durant aquest any. Cal recordar que el consistori va optar a una subvenció de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) per a executar aquests treballs en el recinte industrial més antic d’Almassora. L’entitat valenciana va concedir una ajuda de 165.340 euros que el consistori complementarà fins a aconseguir la totalitat del pressupost necessari per a executar l’actuació.

Entre els objectius d’aquesta modernització figura la seua posada a punt en termes mediambientals per a ratificar el compromís municipal cap a la sostenibilitat. Segueix així la línia de la substitució del vell enllumenat dels polígons d’Almassora per equips led o de baix consum com els ja instal·lats amb la subvenció dels fons FEDER de la Unió Europea.

La remodelació també pretén millorar l’accessibilitat, pavimentació, senyalització i seguretat viària en un recinte industrial que sumarà un carril bici que connectarà amb el nucli urbà, a més de noves zones verdes en el polígon. La intervenció permetrà, a més, renovar la xarxa de subministrament d’aigua potable amb millores en el servei i reparacions d’avaries.

“Actualitzar el polígon Millars a les noves necessitats de treballadors, empreses i clienteles suposa incrementar la seua competitivitat enfront d’altres recintes industrials en un moment en què és clau ajudar al sector per a eixir de la crisi provocada pel coronavirus”, en paraules del regidor d’Hisenda, Santiago Agustí. No en va, el polígon Millars ocupa una superfície total de 497.200 metres quadrats i, pel seu fàcil accés des de Castelló i Vila-real, suposa un atractiu per a tota mena de signatures.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari