Almassora destina 300.000 euros a una nova línia d'ajudes per a negocis exclosos del Pla Resistir

Almassora destina 300.000 euros a una nova línia d'ajudes per a negocis exclosos del Pla Resistir
08/03/2021 -

El ple de l’Ajuntament d’Almassora reservarà aquesta vesprada 300.000 euros de romanents de 2020 per a obrir una nova línia d’ajudes per a establiments afectats per la crisi del coronavirus i que han quedat exclosos en el Pla Resistir. Aquesta consignació municipal permetrà ampliar fins al milió d’euros els fons reservats per a la reactivació del comerç local.

L’alcaldessa, Merche Galí, ha incidit en què aquesta modificació de crèdits que aprova la corporació municipal permetrà utilitzar els fons que van sobrar en el pressupost de l’any passat per a donar suport a aquelles activitats vinculades al xicotet comerç que no han cessat íntegrament, però que han vist afectat el seu volum habitual de negoci a través d’una nova línia d’ajudes, en aquest cas de caràcter exclusivament municipal.

Per aquest motiu, la primera edil es reunirà demà amb el regidor de Personal, Javier Mollá, i els responsables dels departaments municipals per a treballar en les bases que regiran aquesta nova convocatòria d’ajudes. Aquest suport complementari respon a la pretensió de revertir els romanents de 2020 en la reactivació econòmica a través de l’activitat empresarial d’Almassora. Sorgeix després del diagnòstic realitzat amb el suport de les gestories de la localitat, coneixedores de l’impacte de la COVID en el teixit comercial.

D’aquesta manera, els 300.000 euros que hui reserva el ple se sumen als 649.487 euros del Pla Resistir, que manté obert fins al dia 17 el termini per a presentar les sol·licituds. Fins hui, més de 60 microempreses i autònoms d’Almassora han tramitat la documentació per a aconseguir l’ajuda. Les bases i el procediment estan disponibles en la web municipal www.almassora.es en la pestanya Pla Resistir.

A més, el ple també aprovarà aquesta vesprada la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per ocupació del sòl. D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Almassora eliminarà el pagament de la taxa de terrasses a l’hostaleria durant 2021 per a ajudar a la recuperació del sector després del tancament forçós de l’activitat per la pandèmia de coronavirus. Més de 40 negocis es beneficiaran d’aquesta mesura.

Unanimitat per la costa

D’altra banda, la sessió plenària abordarà una declaració institucional per a sol·licitar a la Direcció General de Costes que execute les obres de regeneració en el litoral de manera “urgent” i “atés el factor diferencial que ens afecta en aquest cas, que és el port de Castelló”. A més, instarà l’Autoritat Portuària de Castelló que col·labore en la “solució del nostre greu problema de regressió”.

El text redactat per l’equip de govern i consensuat entre els quatre grups amb representació municipal demana a la delegació de Costes que analitze les solucions proposades en l’estudi contractat al catedràtic José Serra Peris i que les tinga en compte a l’hora de planificar les actuacions en la costa local.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari