Almassora projecta un col·legi Santa Quitèria amb ceràmica i llum natural en 2021

Almassora projecta un col·legi Santa Quitèria amb ceràmica i llum natural en 2021
24/10/2020 -

El nou col·legi Santa Quitèria prevaldrà la ceràmica, la llum natural i els espais oberts després de la seua construcció en 2021. Així ho va explicar ahir l’arquitecte dissenyador del centre a la comunitat educativa a una reunió convocada per la regidora d’Educació, Raquel Barberà, per a mostrar al claustre com serà el centre que substituirà als barracons instal·lats en 2010.

L’arquitecte responsable, Francisco Luis Miravete, ha apostat per ceràmica de la zona per a revestir el sòl i les parets amb tons clars. “El centre naix com un full en blanc perquè s’emplene amb el propi ús del col·legi”, va indicar el redactor del projecte a la comunitat educativa. No en va, va recordar que el Santa Quitèria és un col·legi “familiar” que ja funciona, per la qual cosa el disseny inicial s’ha adaptat posteriorment a les peticions dels docents.

El seu projecte, guanyador del concurs d’idees i valorat en 255.709,43 euros, està concebut com un espai que preval la llum natural amb grans vidrieres i porxos per a afavorir l’eficiència energètica i l’ús de les zones comunes. També el gimnàs compta amb ventilació natural i cedeix als tons neutres del conjunt del complex educatiu, on el color terracota de la pròpia ceràmica i el blanc seran els protagonistes.

L’arquitecte, que va atendre les consultes de la comunitat educativa i de l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, va mostrar la seua disposició a incorporar modificacions en aspectes com l’hort escolar o les zones esportives a l’aire lliure. No en va, l’impacte de la pandèmia de coronavirus ha modificat les necessitats i pretensions a la recerca d’espais més oberts i noves pràctiques esportives que el futur col·legi Santa Quitèria inclourà en la mesura de les possibilitats del recinte.

El gabinet guanyador del concurs d’idees va recordar les dificultats de concloure el disseny durant el temps de confinament. L’UTE que forma junt a Francesc de Paula García Martínez, dirección y control técnico de obras y proyectos SL i Leing SL va coordinar l’arquitectura, l’enginyeria i la resta del projecte sense poder reunir-se per les restriccions sanitàries, una dificultat afegida per a la finalització de l’estudi. Cal recordar que posteriorment ha sigut revisat per una altra consultora i ha incorporat els canvis requerits.

Les obres del col·legi Santa Quitèria eixiran a concurs públic per 4.153.914,66 euros. El projecte inclou tres unitats d’Infantil, sis de Primària i un menjador per a 180 comensals en dos torns en el recinte situat al carrer Drets Humans, al costat del Centre de Formació i l’edifici de Serveis Socials. El col·legi ocuparà 5.041,70 metres quadrats amb tres unitats d’Infantil i sis de Primària.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari