Almassora ofrena a la patrona en un plujós tancament de festes

Corporació, confraries, xiquets de comunió i reines entreguen les seues flors a la Mare de Déu

Almassora ofrena a la patrona en un plujós tancament de festes
17/10/2021 -

Un any, 11 mesos i 25 dies després la imatge de la Mare de Déu del Roser ha rebut les flors d’Almassora en el tancament de la setmana gran en el seu honor. Un total de 728 dies han transcorregut entre el matí plujós d’octubre de 2019 i la de hui, també plujosa, però que ha permés celebrar la processó amb la verge en la seua peanya després de la suspensió per mal temps fa dues setmanes.

Malgrat els dubtes d’última hora davant un cel tancat que amenaçava aiguat, la Unió Instructiu Musical La Maragda ha iniciat els primers concordes de l’himne d’Espanya poc després de les 11 del matí a les portes de l’església del Santíssim Crist del Calvari. Des d’allí han partit xiquets de comunió i aquells que inicien la catequesi, confraries, associacions i entitats locals, la Junta de Dames de Santa Quitèria i Verge del Rosari i les reines de 2018 i 2019, María Portalés i Nuria Alcalde, respectivament, al costat de dames de les festes.

Precisament, l’última vegada que el veïnat d’Almassora va depositar flors als peus de la imatge de la patrona va ser el 20 d’octubre de 2019 amb Núria Alcalde com a màxima representant de les festes. Ni ella ni la corporació municipal han faltat hui a la desfilada en el qual els paraigües han format part d’un decorat festiu que demà desapareixerà per a recuperar la normalitat després de 10 dies de celebracions.

A l’arribada de la processó a una abarrotada església de la Nativitat, el rector Juan Ángel Tapiador ha donat la benvinguda als assistents i ha oficiat la missa amb l’acompanyament musical del grup Siloé, procedent de Múrcia.

Festa de la Caragolada

L’activitat festiva es desplaçarà fins al centre social Sant Felip a partir de les 14 hores amb la celebració de la festa de la Caragolada. Més de 130 persones s’han inscrit en aquest certamen gastronòmic que Almassora celebra cada any en l’últim diumenge de la setmana gran d’octubre.

Els actes de la vesprada continuaran a la Casa de la Cultura amb ‘Chucho’, un espectacle de teatre a càrrec de la companyia Zafarina. El final de festa ‘Top talent’ i els castells simultanis de focs artificials als carrers Sant Pere i Drets Humans queden supeditats a l’evolució del temps.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari