Almassora opta a batre el seu rècord de subvencions amb 13,7 milions de fons europeus de reconstrucció

Presenta tres propostes per a rehabilitar Corell, Fàtima i Boqueras, Pius XII i la Vila

Almassora opta a batre el seu rècord de subvencions amb 13,7 milions de fons europeus de reconstrucció
13/04/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora opta a batre el seu rècord de subvencions amb la presentació de tres sol·licituds que sumen 13,7 milions d’euros de fons europeus de reconstrucció per a la rehabilitació de barris. En concret, el departament d’Urbanisme ha dissenyat tres programes que aglutinen actuacions en Corell, Boqueres i Fàtima, Pius XII i el seu entorn i el barri antic de la Vila.

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha mostrat “la determinació d’aquest Ajuntament per a aprofitar la convocatòria del Govern, a través de fons europeus, i continuar el treball ja realitzat a través dels 10 milions d’euros de FEDER i recursos propis”. En concret, el consistori s’acull ara al programa de rehabilitació per a la recuperació econòmica i social en entorns residencials. Està dirigit a entitats locals que puguen desenvolupar actuacions de rehabilitació edificatòria a gran escala, de manera que aquests entorns residencials actuen com a motor de regeneració urbana.

Els tècnics justifiquen en les tres memòries, presentades ja a la convocatòria, la inversió prevista. La més abundant és la que aglutina Corell, Boqueres i Fàtima i que suma 8 milions d’euros. Li segueix Pius XII amb 3 milions i, en últim lloc, la Vila amb 2,7 milions. Tots els barris aprofitarien les millores ja executades o previstes amb càrrec als fons FEDER de la Unió Europea, com la conversió en zona de vianants del barri antic, els leds o la pròxima rehabilitació de l’Auditori Les Boqueres.

En concret, la sol·licitud de fons per al voltant de Corell té com a objectius afavorir l’energia eficient en l’enllumenat públic, l’accés a internet fiable i segur, disminuir les desigualtats socials i fomentar la cohesió social. Equipaments esportius, recorreguts per als vianants accessibles i assegurances, carril bici com el ja existent en altres zones d’Almassora, serveis urbans que superen l’obsolescència actual i actuacions per a disminuir el risc d’inundació per l’impacte del barranc formen part de l’estratègia. La memòria també advoca per culminar els “esquelets urbans inacabats”, aproximadament 230 habitatges en sis immobles sense acabar.

El pla de recuperació, transformació i resiliència d’Espanya és la via d’accés als fons Next Generation EU triat també per a la rehabilitació del barri Pius XII i la zona del carrer Caritat. Inclou la nova pavimentació, la reposició de vegetació, un increment de jocs infantils i neteja, la reordenació d’aparcament i la modernització de la xarxa de sanejament, proveïment d’aigua i telecomunicacions. També està previst un estalvi del 70% en el consum elèctric de l’enllumenat públic amb la substitució per led.

D’altra banda, els 2,7 milions d’euros en què està quantificada la rehabilitació de la Vila permetrien fomentar ajudes per a la rehabilitació del parc immobiliari i d’activitats econòmiques lligades al xicotet comerç, així com potenciar negocis de restauració en el barri antic. L’objectiu implica reduir l’abandó d’habitatges i atraure a gent més jove. El 69,5% dels edificis són anteriors a 1900 i el 19,4% estan datats entre 1901 i 1950, entre els quals s’observen multitud d’habitatges deficitaris en les mínimes condicions de funcionalitat i amb escasses actuacions d’envergadura en matèria de rehabilitació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari