Almassora opta a ser Destí Europeu d’Excel·lència després d’hissar la seua primera bandera blava

Presenta candidatura als premis EDEN de la Comissió Europea per a turisme emergent

Almassora opta a ser Destí Europeu d’Excel·lència després d’hissar la seua primera bandera blava
17/06/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora ha presentat la seua candidatura oficial a ser reconeguda com a Destí Europeu d’Excel·lència “per les seues iniciatives exemplars en transició verda i sostenibilitat ambiental, on l’activitat turística forma part de les dinàmiques de vida socioeconòmica de la ciutat, amb harmonia, equilibri i desenvolupament sostenible”. La localitat opta als premis EDEN de la Comissió Europea coincidint amb la hissada de la seua primera bandera blava, que ha tingut lloc aquest migdia a la platja de Benafelí.

L’alcaldessa, Merche Galí, i el regidor de Platges i Turisme, Joan Antoni Trenco, han participat en aquest acte que suposa l’inici de la programació d’estiu en la costa amb un reforç d’esdeveniments dedicats a la promoció del medi ambient. L’ecoparc mòbil, la recollida de residus orgànics, dues eixides amb personal voluntari per a la neteja de les Goles del Millars i l’exposició “Mediterrani, deixa que et cuide” formen part de les iniciatives ‘verdes’ per a l’estiu 2021.
Galí ha detallat que els premis EDEN són un prestigiós guardó que la Comissió Europea reconeix a les destinacions turístiques emergents que contribueixen amb bones pràctiques a la sostenibilitat del turisme i animar a altres destins de tota Europa a seguir el seu exemple, formant part d’una xarxa europea de destins d’excel·lència.

En aquest sentit, la candidatura d’Almassora enumera en els projectes realitzats en els últims anys com a aposta per l’economia verda i la sostenibilitat, “realitzant campanyes d’educació i sensibilització, millorant l’eficiència energètica de l’enllumenat dels carrers i de les instal·lacions públiques, afavorint la mobilitat sostenible amb la conversió en zona de vianants del centre històric i creació d’una xarxa de carrils bici”.

A més Almassora presenta un model de destinació turística pròpia i singular, allunyat de les grans massificacions de la costa mediterrània, amb un desenvolupament lleuger sobre el territori, que permet posar en valor els recursos naturals, mitjançant un conjunt de sengles verdes ecoturístiques i la gran riquesa ornitològica que envolta la conca del riu Millars i la seua desembocadura, convertint-se en un destí excel·lent per al turisme d’observació d’ocells (‘watchbirding’).

Millores en la costa

Coincidint amb la concessió de la bandera blava, la localitat estrena senyalització turística, cartelleria de benvinguda a la costa, punt d’informació i biblioteca en casetes de fusta renovades i, en el cas del llit del Millars, l’embarcador de piragües de Santa Quitèria com a espai per a la pràctica esportiva a l’aire lliure (https://youtu.be/icfqexqnlfu).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari