Almassora atorgarà el VI Clara Campoamor a l’escriptora Nina Peña

Almassora atorgarà el VI Clara Campoamor a l’escriptora Nina Peña
21/02/2021 -

L’Ajuntament d’Almassora entregarà el premi Clara Campoamor – Dones per la Igualtat a l’escriptora Nina Peña diumenge que ve dia 7, en la vespra del Dia Internacional de la Dona. En la sisena edició de la gala el consistori ha triat a l’escriptora local de literatura feminista després de la publicació de tres novel·les i dos assajos on l’autora atorga un paper rellevant a la figura de la dona. Peña rebrà la màxima distinció municipal mentre prepara la seua quarta novel·la, ‘La memoria de las palabras’, que veurà la llum l’any que ve.

L’autora destaca per oferir el protagonisme de les seues obres a les dones, ben actuals o d’una altra època, però totes tenen en comú la lluita per a ser propietàries de les seues pròpies vides mentre escapen d’estereotips de gènere i convencions socials. L’escriptora utilitza un feminisme subtil en les seues obres, ja que les protagonistes no són grans heroïnes, però està latent en la trama de totes les seues històries.

Peña, que va nàixer a Castelló però va fixar la seua residència a Almassora fa 30 anys, entén el feminisme “com una manera de veure i viure la vida, de ser conscient del que significa ser dona en diferents etapes de la història i de les milers de paraules i gestos realitzats al llarg de les seues vides fins quan no eren propietàries d’aquestes”.

L’escriptora va publicar la seua primera novel·la feminista, ‘¿Cómo que a qué huelen las nubes?’, en 2016, quan es va donar a conéixer al món literari independent. L’estiu d’aqueix any recopila per a una edició digital els seus relats i crea l’obra ‘Cuentos perdidos’. Nina Peña produeix la seua segona novel·la, ‘Rosa de los vientos’, amb l’objectiu d’endinsar-se en la intimitat de les escriptores joves. Aquesta obra li permet afermar-se en el panorama nacional al costat d’una nova generació d’escriptors independents.

A més, la plataforma Amazon va publicar la seua tercera novel·la ‘Las sufragistas’, també els seus dos assajos ‘Palabras que sanan’ i ‘Un año de feminismo’. En ells recull articles de temàtica feminista publicats en revistes de tall polític i social. L’escriptora prepara la seua quarta novel·la sota el títol ‘La memoria de las palabras’, que eixirà a la venda durant l’any que ve.

La Regidoria d’Igualtat, dirigida per María José Tormo, esperarà a les indicacions de la Conselleria de Sanitat per a decidir si la Casa de la Cultura acull la gala de lliurament del guardó diumenge que ve 7 de març. Si les autoritats sanitàries ho permeten, el consistori celebrarà el sisé lliurament del premi Clara Campoamor baix estrictes mesures de seguretat enfront de la COVID-19 com l’aforament reduït de l’espai, la separació entre butaques o l’ús de gel hidroalcohòlic en l’entrada. L’Ajuntament també ha valorat l’opció d’emetre l’esdeveniment ‘online’ si les restriccions actuals persisteixen al març.

Cal recordar que el premi Clara Campoamor – Dones per la Igualtat compleix sis anys des de la creació de la Regidoria d’Igualtat, amb l’actual alcadesa, Merche Galí, com a primera regidora d’aquesta àrea en la història d’Almassora. Aquest certamen, que busca reivindicar el paper de les dones en la nostra societat, ja ha guardonat a la mestra Ana María Martinavarro, la doctora María Chust, la guitarrista Ana María Archilés, la professora Rosa Colomer o l’actriu Sònia Alejo.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari